Pečený vepřový bůček
Bůček je sám o sobě velmi lahodná část vepřového masa a ani nepotřebuje příliš výrazné dochucení. Upečený pouze se solí a kmínem, dává vyniknout přirozené chuti masa. Ztuhlá vypečená šťáva chutná skvěle namazaná na krajíci křupavého chleba.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček umyjeme a kůži nařežeme do kříže.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 170-180 °C.
Krok 3: Maso ze všech stran osolíme a uložíme do pekáče nařezanou kůží nahoru. Posypeme kmínem.
Krok 4: Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut, poté maso otočíme kůží dolů, opět posypeme kmínem a pečeme dalších asi 30 minut.
Krok 5: Teplotu snížíme na 160 °C a maso opět otočíme kůží nahoru, pečeme dalších asi 30 minut. V průběhu pečení maso poléváme výpekem, a podle potřeby podléváme vodou. Na posledních 10 minut teplotu zvýšíme na 180-200 °C a necháme kůžičku dopéct do požadované barvy.
Krok 6: Maso necháme dobře vychladnout a uložíme do lednice, aby hezky ztuhlo.
Krok 7: Krájíme na tenké plátky a podáváme s hořčicí, cibulí, nakládanou zeleninou a chlebem. Vypadá krásně i na studených obložených mísách.
Zveřejněno 13. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvyq
Moje poznámka
Pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvyq
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 22 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 22 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 22 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 22 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 2 hodinami
Strouhané mrkvové řezy se špaldovou moukou
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuřecí špízy s játry
Sahula před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka s kari
Tonja před 2 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
kotatecko4@seznam.cz před 3 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
kotatecko4@seznam.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček,
vepřový bůček,
vepřový bůček recepty,
buček pečený,
pečený buček top recept,
recept na peceny bucek,
správné pečení bůčku,
pomalu peceny bucek,
pečeny buček recept,
jak správně upéct bůček,
jak upect bucek,
bůček,
peceni bucku,
recepty z vepřového bůčku,
pečený vepřový bok,
pečení vepřového bůčku,
buček recept,
vepřovy buček recept,
recepty pečeny buček,
recept na veprovy bucek
Suroviny:
bůček vepřový,
kmín celý,
sůl
Komentáře (30)
Recept jsem uveřejnil v komentářích k mé úpravě pečeného bůčku a můžete porovnat, že je téměř totožný.
vysledek to si mužete domyslet !! .....