Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cannelloni plněné mletým masem

Cannelloni jsou velké duté těstoviny ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. V tomto receptu je naplníme mletým masem a zapečeme v rajčatové omáčce zjemněné smetanou. Těstoviny není třeba předvářet – krásně změknou během pečení v troubě.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dajens dajens

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

pekáč o velikosti 20 x 30 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 965 kJ /
1 904 kcal
Bílkoviny163,36 g
Tuky48,14 g
Vláknina15,65 g
Cholesterol 414 mg
Sodík 796 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy198,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno. Krok 2: Rozpálíme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso. Osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme oregáno. Krok 3: Poté si připravíme rajčata následujícím způsobem - z obou plechovek vyndáme rajčata a zbylý nálev si dáme stranou do mísy. Rajčata zbavíme přebytečné šťávy a pokrájíme na menší kousky. Krok 4: Ty poté přidáme k masu - pořádně promícháme a ještě dochutíme solí. Směs necháme odstát. Krok 5: Troubu rozpálíme na 200 °C. Krok 6: Ručně naplníme těstoviny masovou směsí. Poté je klademe těsně vedle sebe do pekáčku. Pokud máme menší rozměr, můžeme udělat více vrstev. Krok 7: V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se smetanou, přidáme trochu strouhaného parmezánu, osolíme a opepříme (ne moc, protože parmezán je dost aromatický). Krok 8: Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme přikryté péct do rozehřáté trouby. Pečeme 30 minut. 10 minut před koncem posypeme zbylým parmezánem a necháme odkryté dopéct.

TIP: Těstoviny na mnoho způsobů

Zveřejněno 25. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni plněné mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Br7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni plněné mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Br7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Cannelloni dělám ráda,ale zalévám je špenátem a strouhaným sýrem.Ovšem ne každý má rád špenát... :-D :yes:

kikicha: Přesně jste vystihla moje pocity z tohoto jídla :-*:-*:-*

Zdravím Dajens, dnes jsem je vyzkoušela a jsme všichni nadšený:-))Jako teda vážně nemají chybu!!! Díky za super recept :yes::yes::yes:

Dobrý den, musím poslat bod, dnes jsem je vařila úplně poprvé a bylo to vážně super takže děkuju za tento recept. Budu to vařit častěji :-))

Ivana79 --- velmi mě těší, že chutnalo. Jednou jsem dělala podobně i lasagne a moc chutnalo. :-)

Dnes som robila cannelloni tiež prvý krát a v takejto úprave nám moc chutili :-p:yes: Nemám moc rada bešamel a takto to bolo tiež moc šťavnaté a chutné;-)+12:yes:

díky,kouknu ještě jsem na ně nenarazila,ale těstoviny máme rádi moc:yes:

boda: V každém supermarketu mezi těstovinami. ;-):-))

kde se dají sehnat canelonni

Andrtálka 16. 4. 2013 09:19
Už se to peče,už se to smaží :-p

Magdula, pecu asi 45 min.,ale na nizsi teplotu. Az ke konci pridam stupne, dokud se neudela svetla kurcicka. Pak vypnu a vyndam. Nechte je v pekacku jeste trochu (asi 10 min).Pak teprve servirujte.

Magďula: Canneloni peču do té doby, než jsou na povrchu zlatavé, prozradí to i okraje pekáčku, které začnou trošku tmavnout. Je dobré zkusit nožem, jestli jsou již těstoviny měkké - odhaduji dobu pečení tak 30 min.

Zkouším dnes poprvé, snad se vydaří :-)
Jen jsem nikde nenašla pro mě dost zásadní věc a to jak dlouho mám péci??;-(

Naprosto vynikající jídlo. Lepší nežli lasagne, mnohem jemnější. Díky za recept.

Tématické fráze:
cannelloni, caneloni, cannelloni recept, caneloni plnene masem, testoviny plnené mletým masem, plnene caneloni, plněné těstoviny mletým masem, canelloni s mletým masem, caneloni plněné, canelloni s masem, caneloni plněné mletým masem, caneloni recept, canelony, plněné canelony, plněné caneloni recept, plněné canelloni, cannelloni recepty, canelloni, canneloni s mletým masem, recepty cannelloni

Suroviny:
maso mleté, rajče loupané, cannelloni, smetana ke šlehání, cibule, sýr parmazán strouhaný, olej olivový, máslo, koření oregáno, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu