Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s jablky a čokoládou

K podzimu neodmyslitelně patří moučníky, provoněné skořicí a jablky. Výborná buchta, s čokoládovou polevou na povrchu, je krásně vláčná, šťavnatá a plná jablek. Doslova ideální podzimní moučník.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

střední plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 137 kJ /
4 335 kcal
Bílkoviny77,41 g
Tuky149,43 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy656,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nahrubo nastrouháme. Krok 3: Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme cukr, kefír, vejce, olej a vanilkový cukr. Vymícháme těsto. Krok 4: Těsto nalijeme na plech, posypeme nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem. Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 20-25 minut. Krok 5: Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Po upečení buchtu polijeme čokoládou.

Zveřejněno 11. 9. 2009

Poznámka autorky Iness

Buchta je ještě chutnější a voňavější s vlašskými ořechy posekanými na malé kousky smíchané s jablky...(já už oříšky nemám, čekám až dozrají).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrw5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrw5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mňam:-K

Jeden z typu kolacu, ktere mam rada. Dala jsem trochu min cukru do testa, protoze hprejsek jsem polila mlecnou cokoladou. :yes:15:yes:

Výborná!, vláčná, před chvílí jsem dopekla. Přidala jsem cca 2 lžíce kakaa (místo skořicového cukru), 2 lžíce kokosu, pár rozinek, pár kousků zbylých rozkrájených jahod, ještě trochu naředila kefírem a pekla při 180 st. asi 40 minut.:yes:

Těsto jsem si malinko upravila, aby bylo malinko zdravější. Mouky jsem dala napůl celozrnnou a polohrubou, místo vajec vajahit a do těsta jsem přidala rozinky a slunečnicová semínka. Každopádně nám buchta chutná, je krásně vláčná :yes:

Saddova:
Tak tak, když honí jazyk mlsná tak tahle je ideální (rychlá a dobrá):-)).

dělala jsem dnes, je vybornááá! ještě zatepla jsem neodolala a uzobala ....:-)

Dělala jsem včera a je výtečná, nadýchaná:-K Jen těch jablíček tam podle mého patří víc, ale to záleží, jak kdo je mlsný:-p

Buchta je dobrá i když místo obyčejného kefíru použijeme ochucený, např. jahodový.....:-p

Holky děkuju za chválu:-8:-)

Rychlé, jednoduché a vzhledné :yes::yes::yes:;-)

Papriko je to dobrota, mojr Lucinka je hodně na čokoládu, ta by ji snesla myslím i s masem:-D

Dělala jsem podobnou jen bez čokolády na povrchu. Musí to byt dobrota.:yes::yes: +;-)

Taky dělám a je moc dobrá :yes::yes: +

To já taky, protože jak rychle ji upeču, tak rychle ji i sníme...Moje děti mají tuhle rádi, dobře se jim jí, je vláčná...:-)

Tématické fráze:
buchta s jablky, buchta s nastrouhanými jablky, buchta z jablek, kefirová buchta s jablky, čokoládová buchta s jablky, jablková buchta, buchta s jablky na plech, buchty s jablky, vláčná buchta s jablky, jablkova buchta s cokoladou, dobrá buchta s jablky, buchta na plech s jablky, buchta s kousky jablek, buchty z jablek, buchta s jablky a ořechy, buchta s nastrouhanyma jablkama, buchty na plech s jablky, jednoducha buchta s jablky, vláčná buchta, pec na jablka

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr písek, kefír, vejce, olej, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, jablko, cukr skořice, čokoláda na vaření

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu