Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná sekaná s cuketou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 767 kJ /
2 334 kcal
Bílkoviny140,99 g
Tuky160,41 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 754 mg
Sodík 2,83 g
Sůl7,01 g
Sacharidy77,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme a rozpůlíme. Krok 2: Dužinu vydlabeme lžičkou a pokrájíme na malé kousky. Mleté maso smícháme s pokrájenou dužinou z cukety, pokrájenými sušenými rajčaty, nasekaným baby špenátem a dalšími uvedenými ingrediencemi. Dobře promícháme. Krok 3: Půlky cuket naplníme barevnou masovou hmotou. Dál pak podle množství masa, uděláme 2-3 šišky sekané. Krok 4: Slaninu nebo zauzené šunkové koleno pak omotáme kolem dokola masových šišek. Naplněnou cuketu a masové šišky vložíme na plech, pokapaný olejem, podlijeme trochou vývaru /nebo horké vody/, posypeme pokrájenou cibulí a vložíme péci do trouby. Krok 5: Zpočátku pečeme na 180 stupňů asi 20 minut a pak dopékáme pod grilem na 150 stupňů dozlatova.

Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. Sekaná je výborná i za studena.

Zveřejněno 22. 4. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Stejně dobře se plní klasické cukety nebo lilek, ten je také chutný s masovou náplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzoP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xzoP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Myško,máš to moc hezky přichystané:-K:-p:yes:

Díky Cathleen, potěšila jsi mne moc.
Děvčata, všem, děkuji za milé větičky.:-K

Moc pěkný rcp, šikulka :yes::yes::-K+5:-K

....a stejně dobře se plní i menší dýně hokkaido....máš to moc hezké:yes::-p

:yes:

Tématické fráze:
masová sekaná s cuketou, sekaná z cukety, recepty z cukety, cuketa recepty, recepty z cukety sekaná, cuketová sekaná, sekaná s cuketou, grilovaná cuketa, sekána hokaido, grilované sekané maso, sekána z z cukety, cuketa recept, grilovaná cuketa v troube top recepty, recepty na grilování, masova napln do dyne, recept na grilovanou sekanou, recepty na cukety, grilovaná cuketa recept, recepty s cuketou, recept z cukety

Suroviny:
maso mleté mix, rajče sušené, špenát baby, cuketa kulatá, vejce, sůl, pepř, mouka hrubá, škrob kukuřičný, česnek sušený, cibule, slanina, bujón

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu