Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 235 kJ / 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,18 g |
| Tuky | 15,47 g |
| Vláknina | 8,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 9,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlo, tofu, zelo - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDyG
Moje poznámka
Knedlo, tofu, zelo - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDyG
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 39 sekundami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 14 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 16 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 21 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 24 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 29 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 35 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 39 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 44 minutami
Jednoduchá kvasnicová pomazánka
magdalenka před 48 minutami
Tématické fráze:
veganské knedlíky,
vegan recepty,
tofu recepty zdravá výživa,
vegetariánské knedlo zelo,
veganské vepřo knedlo zelo,
recepty z tofu,
vegan knedlik,
veganske knedlo vepro zelo,
veganske knedlo zelo,
nadýmá tofu,
vegan knedlíky,
knedlo zelo pro vegetariány,
knedlo zelo vegetarianske,
vegetariánské knedlo zelo vepřo,
vegetariánské vepřo knedlo zelo,
tofu recepty vegan,
knedlik vegan,
vege vepro knedlo zelo,
knedlo zelo vepro vegan,
recept knedliky zdravá výživa
Suroviny:
tofu marinované,
zelí sterilované,
knedlík polentový,
cibule,
olej,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
cukr
Komentáře (20)
Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť.
Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
Dospelý človek by ale nemal jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Predišiel by tak mnohým problémom a chorobám ( viem, o čom hovorím, otecko bol kedysi hospitalizovaný pre vysoký nadbytok živočíšnych bielkovín, odvtedy sa neprekrmoval mäsom ).
Človek sa vyvinul ako všežravec, tak by mal jesť všetko, pestro, ale s mierou. Každý extrém nie je dobrý.
Chuťové poháriky si ničíme používaním kadejakých dochucovadiel, prílišným solením a prekoreňovania potravy, nerozoznajú nám potom čisté chute. A tak zelenina je pre vysoké percento ľudí nechutná, ak to človek neprekorení alebo neplácne kus mäsa, tak je to mdlé, nechutné. Škoda, ochudobňujeme sa sami o krásne ňuansy chutí.
Tofu mi žaludek nestráví,ať délám co dělám. Jednoduše ho pošle dál.