Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký tvarohový koláč s jablky a skořicí

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 518 kJ /
1 797 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky39,27 g
Vláknina28,15 g
Cholesterol 58 mg
Sodík 365 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy283,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V 1. míse si smícháme mouky s práškem do pečiva a cukrem. Krok 2: V 2. míse si smícháme jogurt, olej a bílek. Obě mísy smícháme a těsto nalijeme do dortové formy. Krok 3: Tvaroh si ušleháme se žloutkem, cukrem a mlékem - vzniklá směs musí být tekutější než těsto. Nalijeme do formy na těsto. Posypeme rozinkami a ořechy. Krok 4: Na hrubém struhadle si nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, která rozprostřeme na tvarohovou náplň. Posypeme skořicí a dáme péct na 180°C na 45-50 minut.

Zveřejněno 12. 5. 2013

Poznámka autorky Lucie95

Já jsem společně s jablky dala na tvaroh i rebarboru, co mi zbyla. A ta chuť je opravdu skvělá! Doporučuji vyzkoušet ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qAN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qAN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

aduš: Já mám radši zdravější způsoby a když to jde, tak tam raději dám celozrnnou :) Jinak pouze polohrubá může být určitě také :yes:

ahoj.Koláč vypadá luxusně :-p :-K jen se chci zeptat muže tam být místo celozrnné mouky jen polohrubá?

Parádní koláč Luci, uložila jsem si a vyzkouším. Já tyhle buchtičky mám moc ráda. +4 bodík posílám už teď :yes::yes::-p

Moc krásný koláček! Ten tedy ukládám a určitě vyzkouším. . .:-p:yes:+

Pekny kolacek, jen ochutnat..:yes::-p

Tvaroh a jablka to je moje:-p, co nejdříve vyzkouším. Dělám podobný jen těsto je klasické křehké. Tohle mi připadá rychlejší a jednoduší :yes:

Tématické fráze:
koláč s jablky a skořicí, jablkový koláč se skořicí, tvarohový koláč se skořící, tvarohovy kolac s jablky, tvarohový koláč se skořicí a ořechy, lehký tvarohový koláč, lehky jablkovy kolac, jogurtový koláč s tvarohem a jablky, koláč s tvarohem a skořicí, jablkovy kolac s tvarohem, lehky kolač s jablky, koláč se skořicí a jablky, lehky kolac s jablky a tvarohem, tvarohový koláč s jablky a jogurtu, moucnik sjablky, tvarohový celozrnný kolá, celozrnny jablkovy kolac, lehký moučník s jablky, koláč se skořicí a tvarohem, tvarohový koláč s jablky a skořicí

Suroviny:
jogurt bílý, mouka celozrnná, mouka polohrubá, cukr třtinový, olej, bílek, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, mléko, cukr, jablko, skořice, rozinky,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu