České kynuté buchty
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 043 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,25 g |
Tuky | 87,21 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 457,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.
Krok 2: Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Krok 3: Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr a pudinkový prášek. Poté vmícháme tuhý sníh z bílku.
Krok 4: Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvarohovou náplň a těsto uzavřeme.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 170 °C. Buchty pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.
Krok 6: Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Krok 7: Pečeme asi 5 minut a potom snížíme teplotu na 150-160 °C. Během pečení můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30-35 minut.
Krok 8: Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Zveřejněno 10. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
Moje poznámka
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 36 minutami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 1 hodinou
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 1 hodinou
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 2 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 4 hodinami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 4 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 5 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 5 hodinami
Tématické fráze:
kynute buchty,
ceske buchty recept,
ceské buchty,
buchty kynute,
kynute buchty recept,
nejlepší kynuté buchty,
recept na ceske buchty,
domaci kynute buchty,
buchty ze suseneho drozdi,
recept na kynuté buchty,
nejlepší recept na kynuté buchty,
buchty honzovky,
pravé české buchty,
domácí kynuté buchty s tvarohem,
nadýchané kynuté buchty,
nejlepší české buchty,
české buchty ze sušeného droždí,
kynute buchty ze suseneho drozdi,
kynuté domácí buchty,
kynuté buchty z pekárny
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
šťáva citronová,
sůl,
mléko,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
máslo
Komentáře (41)
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší