Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 750 kJ / 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,76 g |
| Tuky | 55,20 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 137 mg |
| Sodík | 44 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,14 g |
Postup přípravy
Každou bramboru prokrojte nožem na tenké plátky tak, že nedokrojíte až dolů.
Vznikne tak jakýsi bramborový vějíř. Krok 5: Jakmile je šalvějové máslo připravené, vyndejte z něj lístky bylinky a pokapejte jím všechny brambory tak, aby se máslo dostalo i do všech mezer. Polovinu lžíce másla si ponechte stranou na pečený česnek. Krok 6: Brambory lehce osolte (kozí sýr je poměrně slaný), sůl by se měla dostat i do zářezů. Krok 7: Kozí sýr nakrájejte na plátky o tloušťce asi tak 1 mm a vložte je do každé druhé mezery v bramboře.
Do zbylých mezer vložte plátky barevných paprik a do tří z nich ještě navíc lístek šalvěje.
Naplněné brambory rozložte do zapékací mísy, přikryjte alobalem, položte mísu na větší plech a vložte do rozpálené trouby. Krok 8: Palici česneku odřízněte vršek tak, aby se odkryly všechny stroužky, přesuňte ji na plát alobalu a pokropte zbylým šalvějovým máslem.
Zabalte do pevného balíčku a přesuňte do trouby na plech k bramborám. Krok 9: Pečte 1 hodinu a 20 minut, odkryjte alobal a ještě 20 minut nechejte v troubě zezlátnout. Krok 10: Česnek bude upečený asi po 30 – 40 minutách, takže ho nezapomeňte zavčasu vytáhnout z trouby.
Upečený česnek vymáčkněte do mísy, ve které si připravíte dip.
Pořádně ho rozmělněte vidličkou na kaši a smíchejte s polovinou kelímku zakysané smetany.
Osolte, opepřete čerstvě mletý pepřem a případně rozřeďte 1 lžící mléka. Krok 11: Podávejte horké, přelité smetanovým dipem, případně dozdobené lístky tymiánu, nebo nasekané pažitky.
Zveřejněno 28. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK9o
Moje poznámka
"Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK9o
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 18 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 38 minutami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 2 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 2 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 3 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 4 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 13 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 17 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 18 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 18 hodinami
Tématické fráze:
recepty s kozím sýrem,
bramborovy vejiř,
hasselback brambory,
recept s kozím sýrem,
hasselback,
bramborové vějířky,
vějíř z brambor,
brambory hasselback,
brambory plněné kozím sýrem,
brambory vějíř,
brambory naplnene syrem,
plněné brambory vejir,
bramborové vějíře,
bramborový vějíř recept,
vejirove brambory,
brambory plněné smetanou a sýrem v alobalu,
pečené hasselback brambory....,
haselback brambory,
pecene brambory s kozim syrem,
na kozím vršku
Suroviny:
brambory rané,
sýr kozí,
máslo,
šalvěj,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
smetana kysaná,
česnek,
mléko,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)
www.refi-cz.cz/tipy/okouzlete-bramborami-hasselback-navstevniky-sve-restaurace/
a mmch.. krásné foto