Broskvové Himaláje
Příprava je u tohoto moučníku snadná a rychlá. Když se vám ohlásí návštěva, krásně stihnete pohoštení přichystat. Za hodinu máte hotovo, můžete řezy dát vychladit do lednice, aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 740 kJ / 4 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,88 g |
Tuky | 162,86 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 720 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 571,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: První těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej a vmícháme ostatní suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme.
Krok 2: Druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto, puding v prášku zajistí, že tvaroh pečením krásně ztuhne.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj polovinu prvního těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé a poklademe hustě broskvemi.
Krok 4: Zbytkem prvního těsta zalijeme broskve a tvaroh a dáme péct. Zvolna, zhruba 160 - 170 °C (podle zkušeností s vlastní troubou). Upečení zkoušíme tak, že vpíchneme špejli. Musí být suchá aby byl i tvaroh upečený.
Krok 5: Hotový moučník dáme vychladit. Před servírováním poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové Himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V2D5
Moje poznámka
Broskvové Himaláje
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V2D5
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 4 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 5 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 5 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 5 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 5 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 6 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 7 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 7 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 7 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvove recepty,
koláč himaláje,
tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje,
co s broskvemi,
moučník himaláje,
broskvová buchta,
tvarohový moučník s broskvemi,
buchta s tvarohem a broskvemi,
buchta s broskvemi,
tvarohový koláč himaláje,
broskvová tvarohova buchta,
broskvové hymaláje,
řezy himaláje,
broskové himaláje,
himaláje s broskvemi,
moučník s broskvemi,
tvarohové řezy himaláje,
broskvové řezy s tvarohem
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
rum,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
vejce,
mléko,
kompot broskvový,
cukr moučkový
Komentáře (10)