Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí karí s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie901 231 kJ /
215 402 kcal
Bílkoviny48 947,06 g
Tuky2 160,46 g
Vláknina14,96 g
Cholesterol 115,62 g
Sodík 115,60 g
Sůl294,20 g
Sacharidy36,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a napříč vlákny ho nakrájíme na jemné proužky. Není potřeba jej solit. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Krok 2: Pánev na sucho rozpálíme a za stálého míchání na ní opražíme mandlové lupínky, až jsou pěkně zlatohnědé. Poté pánev odstavíme. Krok 3: V jiné, širší pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a maso na něm prudce opečeme. Maso vyjmeme z pánve, rozehřejeme v ní zbylé množství másla a necháme zesklovatět cibuli a česnek. Krok 4: Do pánve přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, solí, pepřem a citronovou šťávou. Za častého míchání vaříme omáčku až do jejího zhoustnutí cca 15 minut. Krok 5: Do hotové omáčky vložíme maso a vše ještě prohřejeme. Opraženými mandlovými lupínky pokrm posypeme na talíři.

Zveřejněno 10. 6. 2013

Poznámka autorky dzungila

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí karí s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vo0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí karí s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vo0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravule: :-D Tak to jó! :-Q Příště teda dočítat a tu správnou smetanu. :yes::-* Už se to určitě povede! :yes: A následně foto sem. :-8 Hodně zdaru! <3

dzungila: No můj výsledek je katastrofa.. :-D To nechcete vědět. :-D
Ale říkala jsem si, že ten recept zkusím proto, že je poměrně zdravý a hlavně ho máte napsaný pěkně srozumitelně i pro Paka jako jsem ja.. Jenže já jsem ultrapako a nejak jsem nedocetla do konce k těm 15 minutam. :-D a začala jsem hned vysilovat, protoze mě nic nikdy nezhoustne... :-//
Příště se mi to povede líp.

Zdravule: Myslím, že to bude tou smetanou. 12% je moc řídká. Dávala jsem 31% smetanu a zhruba těch 15 minut provařila. Tím se omáčka zredukuje na požadovanou hustotu. Máte-li jí teď moc hustou, povolte vroucí vodou. Určitě se to povede. ;-) A napište výsledek... :-K

A čím a jak to zahustit? :-(( Vždyť to teče... Tak jsem tam prisypala jíšku, ale to mi vznikla spíš zas kejda. :( Teda dala jsem smetanu 12% a místo vývaru vodu, ale to nemuze mít vli. Poradte- jsem začátečník. Dik Něco jsem udělala špatně. Moje vypadá úplně jinak, než na vaši fotce. ;-(

Krásné foto,jídlo určitě vyzkouším,veškeré ingredience co mám ráda a ty mandličky,tak to já můžu:yes:bodík letíííí:-D

Všem Vám moc děkuji!:-8:-K

Kure a kari je skvela kombinace..:yes::yes:

úžasnéééé:yes::-D

Kuracie, mandle, karí - všetko mne sympatické suroviny. A pekne popísané, zrozumiteľné, také "čisté". Vrátane fotiek.:yes::-K

Krása:-K:-K:yes:

:yes::yes::yes:+13:-p:-p:-p:-K

Krásný recept;-):-):yes::yes: Foto úžasně krásné:-):-K:yes:

Krásné, moc bych si pochutnala:-p:-):yes:+10

Andrejko, kari máme moc rádi, vyzkouším i mandličkovou variantu...:-p:yes:

Nádhera ;-);-);-):yes:

Tématické fráze:
kuřecí na kari, kuřecí na kari s mandlemi, kuřecí s mandlemi, kuřecí karí, kari omáčka s mandlemi, top recepty kuřecí na kari, kureci na kari recept, kuřecí na kari a mandlích, kuřecí kari s mandlemi, kuřecí kari recept, kuřecí maso na kari s mandlemi, kuřecí recepty, top recepty kuřecí kary, kruti na kari s mandlemi, indicke kureci s mandlemi, recept na kuřecí kari, kuřecí steak s mandlemi, kuřecí kari mandle, kuře s ananasem a mandlemi, recept kuřecí kari

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, česnek, lupínky mandlové, máslo, vývar kuřecí, smetana, koření kari, šťáva citronová, sůl, pepř čtyř barev

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu