Suroviny
Porce: 4- 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 320 kJ / 555 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,65 g |
| Tuky | 28,74 g |
| Vláknina | 6,66 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 804 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnca dáme lyžicu oleja a na nom speníme múku, pridávame postupne vodu, podla toho aku chceme mat hustu omačku (spravýme zasmažku).
Krok 2: Po prevarení múky (asi 10 minút) pridáme křen a premiešame. Za staleho miešania postupne pridávame sol, cukor, smotanu, zakysanu smotanu a nakoniec po odskusani ocot.
Zveřejněno 19. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenova omáčka zo zasmašky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXq2
Moje poznámka
Křenova omáčka zo zasmašky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXq2
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
křenová omáčka,
křenová omáčka recept,
recept na křenovou omáčku,
omáčky recepty,
krenovy besamel,
top recepty křenova omáčka,
krenov a omacka,
krenov:-) a omacka,
křenov omačka,
recept křenová omáčka,
omáčky recepty obrázky,
křenová omáčka recepty,
pravopis po hustu,
recept na křenov omačku,
omáčky bez smotany recept,
omáčky koprová,
recepty z kuřecího masa minutky
Suroviny:
křen strouhaný,
smetana 12%,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
ocet,
olej,
voda
Komentáře (14)
nechapem! tak ma pouč ako to ma byt?
Čitajte pozorne...nikto nenapisal ze jišku a mlieko dohromady...