Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami je lahodný pokrm, který kombinuje jemnou chuť sladkovodní ryby s aromatickými bylinkami a dokonale křupavými bramborami. Tato kombinace přináší osvěžující a vyvážený pokrm, který je ideální pro letní grilování nebo lehkou večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 966 kJ / 1 665 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 186,00 g | 
| Tuky | 40,80 g | 
| Vláknina | 17,60 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 298 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 129,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej.
	Krok 2: Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den.
	Krok 3: Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril.
	Krok 4: Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.
Zveřejněno 9. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpyy
Moje poznámka
					
				
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpyy
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 3 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 4 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 8 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 37 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak připravit amura, 
						
						
							recept amur, 
						
						
							recepty amur bílý, 
						
						
							amur bílý recepty, 
						
						
							amur recept, 
						
						
							amur na bylinkách, 
						
						
							amur recepty, 
						
						
							amur bílý recept, 
						
						
							smažený amur recept, 
						
						
							jak na amury, 
						
						
							recepty amur, 
						
						
							brambory na grilu, 
						
						
							recept na amura, 
						
						
							amur bílý-recepty, 
						
						
							recepty na amura, 
						
						
							smazeny amur, 
						
						
							nagrilu.cz amur, 
						
						
							recepty ryby amur, 
						
						
							recept amur bílý, 
						
						
							recepty z amura
						
					
						Suroviny:
						
							amur, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							libeček, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							nať celerová, 
						
						
							tymián citronový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							brambory, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							máslo, 
						
						
							slanina
						
					
	
			
Komentáře (3)
Stejn tak jako Maris nechápu, proč se nemá dávat citron na rybu, slyším to prvně