Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami je lahodný pokrm, který kombinuje jemnou chuť sladkovodní ryby s aromatickými bylinkami a dokonale křupavými bramborami. Tato kombinace přináší osvěžující a vyvážený pokrm, který je ideální pro letní grilování nebo lehkou večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 966 kJ / 1 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 186,00 g |
| Tuky | 40,80 g |
| Vláknina | 17,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 129,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej.
Krok 2: Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den.
Krok 3: Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril.
Krok 4: Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.
Zveřejněno 9. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpyy
Moje poznámka
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpyy
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 4 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 4 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 1 hodinou
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 1 hodinou
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 1 hodinou
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 5 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak připravit amura,
recept amur,
recepty amur bílý,
amur bílý recepty,
amur recept,
amur na bylinkách,
amur recepty,
amur bílý recept,
smažený amur recept,
jak na amury,
recepty amur,
brambory na grilu,
recept na amura,
amur bílý-recepty,
recepty na amura,
smazeny amur,
nagrilu.cz amur,
recepty ryby amur,
recept amur bílý,
recepty z amura
Suroviny:
amur,
olej olivový,
libeček,
česnek,
cibulka jarní,
nať celerová,
tymián citronový,
sůl,
brambory,
koření grilovací,
máslo,
slanina
Komentáře (3)
Stejn tak jako Maris nechápu, proč se nemá dávat citron na rybu, slyším to prvně