Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 635 kJ / 2 542 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,80 g |
| Tuky | 197,32 g |
| Vláknina | 51,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 36 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 107,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky omyjeme a nakrájíme na dlouhé středně silné plátky. Položíme do mísy a zalijeme slanou vodou, která po chvíli trochu ztmavne. Necháme 15 minut namočené.
Krok 2: Plátky lilků vyjmeme, vymačkáme přebytečnou vodu, osušíme a dáme smažit z obou stran do rozpáleného oleje. Smažíme rychle, jen několik minut.
Krok 3: Nastrouháme velmi jemně vlašské ořechy, přidáme rozmačkaný česnek, kmín, trošku soli a trochu vody, aby byla směs vlahá.
Krok 4: Směs klademe na osmažené, na papírovém ubrousku osušené a lehce posolené lilky po celé délce, smotáme a podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek s ořechy (Badridžany nigvzit)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9AJJ
Moje poznámka
Lilek s ořechy (Badridžany nigvzit)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9AJJ
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
dobrý recept na smažený lilek,
baklažán s orechy,
gruzínský lilek,
proč je lilek hořký,
recept lilek s ořechama,
gruzínské recepty,
kjopolo,
proč se lilek solí,
zapeceny lilek gruzie,
pikantní cuketové lup,
gruzie lilek recept,
gruzie recept,
lilky s ořechy gruzie,
proc se lilek dava vypotit,
gruzinska lilky s ořechy,
gruzinsky baklažan s ořechy,
gruzínský pečený lilek s ořechy,
lilek gruzie,
lilek s vlasskymi orechy,
badridžany z lilku
Suroviny:
lilek,
olej,
česnek,
kmín celý,
sůl,
ořechy vlašské
Komentáře (27)
Jitkas - a víš, že mne ten citron napadl? ale napoprvé jsem se držela receptu, příště ho přidám a možná lžíci mascarpone