Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilápie na rozmarýnu s česnekem

Milujete ryby? Vyzkoušejte tilápii, která pochází ze samotné Afriky, ale zaplavuje evropské jídelníčky zejména díky absenci nepříjemných kostí. Výborná je na česneku, rozmarýnu nebo jen s petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety tilápie bez kostí a kůže bohatě nasolíme a vetřeme do filetů směs olivového oleje a sušeného rozmarýnu. Krok 2: Na rozpálenou grilovací pánev nalijeme lžíci olivového oleje a do něj dáme provonět najemno nakrájený stroužek česneku. Krok 3: Jakmile česnek začne vonět, vyjmeme ho z pánve a vložíme filety ryby. Opékáme vcelku a zprudka. Krok 4: Po opečení necháme ještě krátce odpočinout ve výpeku a poklademe je plátky opečeného česneku. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 2. 2011

Poznámka autora Colombo65

Další recept s minimem ingrediencí, což u ryb není na škodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMZV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XMZV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaaam ♥️ PYRE MRKEV TILAPIA

www.jimejinak.cz/jarni-pyre-s-medvedim-cesnekem-a-la-bramborova-kase/

Tilápie je skvělá a tahle úprava nám určitě vyhovovala :-) Mám ráda jídla, která jsou dobrá, ale nenáročná na přípravu :-8 :-D
Jen jsme k tomu měli zapečené brambory se smetanou (zbyly nám od oběda) :)

Vratili jsme se z cest a nasla jsem tento rychly,ale moc dobry recepis na tilapiu. Moc nam to chutnalo.Tak dik za podeleni se o tento recepis.

Tak tohle je prostě výborné!:yes: Říkala jsem si, že je to nějak příliš jednoduché, ale v jednoduchosti je krása. Díky za recept! :-K

Tilápie je skvělá ryba, má krásné pevné maso - jedna z našich nejoblíbenějších (hned po mečounovi, tuňákovi a candátovi;-) +16:-)

Iwanka: Ach jo, až na tu gramatiku... Opravuji: Rozmarýn :-8

Také budu dnes připravovat tilápii poprvé. Děkuji za tip :-p Rozmarín mám za oknem, tak už se těším, až s ním tu dobrotu posypu a šoupnu to pěkně na gril. Česnek mám český a sůl mořskou v mlýnku (ta je nejlepší). Jinak pangase nejím (vypadá to podobně), to není ryba a už vůbec né z nějakého supermarketu... :-O Rybu vždy jedině z rybárny :yes: (tak jako maso jedině od řezníka). Lidé by měli víc kupovat u malých soukromníků, u farmářů, pokud bydlí na vesnici, tak u statkářů... :yes: Zrušila bych všechny supermarkety plné jedovatých a chemických sraček a donutila tím lidi nakupovat kvalitní potraviny. Přeci nebudeme podporovat takové šejdlíře na úkor našeho zdraví!!! Vždy dám radši na kvalitu před kvantitou.:-p Přeji hezký den a spoustu dobrého jídla všem!!! :-K

Tady jsem něco našel k té Tilápii : Maso tilapie má velmi vybranou chuť. Je sladké a velice jemné. Vzhledem k sladké chuti masa se tilapie výborně hodí při přípravě exotických pokrmů. Filety z tilápie upravujeme stejně jako filety z pangasia nebo tresky. Nejlepší je toto rybí maso vařit, smažit, dusit na páře a také grilovat.

Nic jiného mi nezbývá, než polykat, polykat, polykat:-S Luxus:yes:Ohledně toho solení - můj názor je, že se ryba musí více nasolit, než např, maso. Zrovna o víkendu manžel chytil kapra a dělala jsem z něj řízky. Nasolila jsem ho opravdu hodně a měla jsem strach, že bude přesolený, ale manžel říkal, že příště ještě víc:-O Ryba pojme hodně soli a ve výsledku je to tak akorát. A taky některá sůl solí více, některá méně.;-)

Bylo to dobré. Jen bych v receptu upravil slova "bohatě nasolíme". Mírnil jsem se a stejně to bylo příliš slané. Ale jinak jednoduchý recept vyhovující mému kuchařskému umění.

Eliza:
Děkuji, jsem rád, že chutnalo;-);-);-):-K

Bylo to výborné, Otto. Děkuji za nápad.:-p:yes:

dobrý nápad. pracuji s rybami a na tilápii nedám dopustit, hlavně i přijatelná cena. díky za tip. taky je dobrá zapečená se smetanou a strouhaným sýrem, posypaná trochou petrželky ;-)

Tématické fráze:
talapie, tilapie ryba recepty, tilapie-recepty, tylápie, ryba tilápie, telápie, ryba talápie, filety z tilápie recept, telapie recept, ryba tilapia, tilápie filet, tilápie na grilu, talápie recept, tilápie ryba, tilapie filety recept, tilápie nilská, ryba tilapie recepty, úprava tilápie, příprava tilapie, filet z tilapie

Suroviny:
tilapie, česnek, olej olivový, rozmarýn, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu