Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v bránici

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mikklik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 504 kJ /
359 kcal
Bílkoviny37,37 g
Tuky10,82 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 158 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra očistíme, odblaníme, umyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Cibulku si nakrájíme a vzpěníme na kapce oleje, přidáme česnek na plátky, vhodíme játra a pár minut restujeme. Osolíme a opepříme, můžeme přidat špetku mleté sladké papriky a trošku vegety. Krok 3: Krkovici naklepeme, opepříme, osolíme a rychle opečeme na pánvi. Krok 4: Nachystáme si bránici- rozvineme ji a rozdělíme na 4 díly, očistíme si papriku a rozkrojíme opět na 4 díly, můžou být i nudličky. Krok 5: Opečenou krkovičku klademe na bránici, na každou porci dáme díl játry, papriku a nahoru plátek sýra a zabalíme do bránice. Krok 6: Dáme na vymaštěný pekáček do trouby a pečeme doměkka. Občas můžeme podlít.

Zveřejněno 21. 5. 2008

Poznámka autorky mikklik

Místo oleje můžeme použít sádlo. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Recept není dietní, ale je to mňamka!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pilgrim:-)):-D:-)), beru na vědomí, příště budu chtít tady v Orlové košilku, nebo předstěru a myslím, že pro mne přijedou z blázince s bílou košilkou s rukávama dozadu!:-)):-D:-)):-D

Pilgrim, nikdy jsem v řeznictví nekupovala košilku ani předstěru, ale vždy bránici. Myslíš, že nevědí co prodávají :-O

Nauč se anatomii a pak vař. To v čem to děláš je předstěra nebo košilka. Bránice je úplně něco jiného.

Tady bych chtěla říct, kdo v bránici nic nedělal, vyzkoušejte. Jídlo bude mít díky bránici takovou svoji chuť, nevím, jak to popsat.:yes:

:-p:-p:yes::yes: (dnes jsem bránici viděla jako novinku v řeznictví u Lídlu a přemýšlele na co ....:-8:-O:yes:)

Bibi, provázek by to asi nespravil:-S, musí to být ta bránice, játra by určitě nedržela tak hezky pohromadě. U nás bránici běžně koupím u řezníka. Aspoň něco, spousta věcí zase tady není k dostání;-)

Jani, máš to krásné ! Mně na rozdíl od Bibi recept neunikl, ale stále mně uniká ta bránice :-S :-D Posílám bodík Janě za krásné fotky a mikklikovi za recept:yes:

Taky zrovna nevím, jestli bych sehnala bránici. Možná by stačilo ovázat provázkem, aby to drželo ne:-?

Mńam, takové masíčko by nám móóóc chutnalo, nějak mi ten recept unikl. Jani, máš to moc pěkně nafocené a proto mě to láká ještě víc:-D;-)Dávám bodíka:yes:

Zapoměla jsem dát sýr, přez to, že jsem ho měla celou dobu na lince přichystaný:-D, tak jsem si ho pak dala aspoň na tu roládku:-). Vynikající jídlo, vřele doporučuji;-):yes:

Tak já budu pátrat dál, jak píše Merylas - kdo hledá, najde :-). Potom dám vědět, jak jsem /ne/byla úspěšná. Již jsem ji sháněla cca před rokem a bez úspěchu. Tento recept se mi moc líbí, tak doufám, že to vyjde.

Myslím si, že i v Praze se najdou soukromá řeznictví a tam by to snad neměl být problém bránici koupit.
Na pečení v alobalu pozor, nedávej tam ten sýr, když tak až nakonec po vybalení z alobalu. :-))
Jinak se ten sýr asi přilepí na ten alobal a z jídla se ztratí to kouzlo. Nejlepší to je opravdu v té bránici.

maris, právě ta bránice dá jídlu specifickou chuť a vůni, tak nejde nahradit. Nejsem z Prahy, ale kdo hledá, najde :-))

Tak to musí být výborné! Na bránici jsem ještě nenarazila / několikrát jsem se již pokoušela ji koupit /. Asi to nebude přesně ono, ale dám místo ní alobal. Neví někdo, kde v Praze by se dala sehnat ?

Tématické fráze:
krkovice recepty, steak z krkovice, vepřová branice, krkovice steak, vepřový steak z krkovice, steak z krkovice recept, pokrmy z krkovice, kde je krkovice, krkovice, steak z vepřové krkovice, hovězí krkovice, krkovice v alobalu, kde koupit branici, recept na pecenou krkovici, jídla z vepřové krkovice, jídla z krkovice, krkovice v necu, vepřový steak na pánvi, bránice recepty, jídlo z vepřové krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, bránice, játra kuřecí, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, sýr tvrdý, olej, sůl, pepř, paprika sušená sladká, vegeta

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu