Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 828 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,44 g |
Tuky | 26,63 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpálíme olej a opečeme naklepané kotlety, my zásadně bez kosti. Vyndáme a v témže tuku osmahneme cibulku. Vyndáme a příškvarky rozpustíme kuřecím vývarem.
Krok 2: Do zapékací misky rozložíme brambory, na ně rozprostřeme cibuli a zalijeme bešamelem. Na to dáme kotlety a zalijeme tím co zbylo v pánvi.
Krok 3: Pečeme při 75°C 1 hodinu. Podáváme ozdobené petrželkou, pochopitelně bez další přílohy, ta už tam je. Včera mi prozradila má Anička, že si nevšimla té teploty v receptu, (vařila to ona) a pekla to při 100°C. A bylo to dóbré. Víte, my tu v téhle zemi měříme teplotu ve Farenheitech a tak to musíme pořád přepočítávat. Na míry a váhy už jsme si zvykli, jen ta teplota!...
Zveřejněno 6. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zlatokopecké kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZRW
Moje poznámka
Zlatokopecké kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZRW
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 6 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 22 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 1 minutou
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 49 minutami
Domácí kečup
Mistrova před 1 hodinou
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 2 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 5 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 5 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 5 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit kotletu,
jak upravit kotlety,
zlatokopecke fazole,
co uvarit z kotlety,
jak udělat dobře kotlety na pánvi,
vaření z kotlety,
vaření kotlety,
zlatokopecké kuře,
kotlety s bešamelem,
přírodní kotety,
kotleta bez kosti recepty,
vaření z kotlet,
jižanské kotlety,
vaření v televizi,
přírodní kotlety,
co uvařit z vepřové kotlety,
recepty na vaření na televizi prima,
vaření kotleta,
vareni s kotlety,
kuřecí máčka
Suroviny:
kotleta,
olej,
cibule,
máslo,
mouka,
mléko,
vývar kuřecí,
brambory,
sůl,
pepř,
petrželka
Komentáře (18)
jinak tuhle pochoutku jsem dělala podle tebe a všem moc chutnala i dědovi...
PS... receptik vypada vyborne
To pečení při 75°C mě právě na tomto receptu láká...
No a příškvarky? Dobře, měl jsem napsat přípečky. Potíž je v tom, že já se to všechno učil v americe, tedy anglicky. Netroufl jsem si napsat "deglaze pan", protože jsem si jist, že tomu by rozuměl opravdu málokdo
A těch 75°? Je to málo, ale kdyby to bylo víc, brambory, které se tam dávají syrové by se neudělaly, a navíc by se to přiškvařilo.