Suroviny
Porce: 24 placiček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 116 kJ / 2 896 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 67,10 g | 
| Tuky | 142,09 g | 
| Vláknina | 77,55 g | 
| Cholesterol | 105 mg | 
| Sodík | 5,56 g | 
| Sůl | 13,50 g | 
| Sacharidy | 304,30 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Moje poznámka
					
				
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 25 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 26 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 30 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hraška sypká směs, 
						
						
							pokrmy z chleba, 
						
						
							chlebove placicky, 
						
						
							chlebové placičky recept, 
						
						
							bezlepkové chlebové placky, 
						
						
							špekové placky, 
						
						
							pokrmy zchleba, 
						
						
							chlebové kuličky, 
						
						
							chlébove placicky recepty, 
						
						
							chlebové cibulové placky, 
						
						
							placičky z chleba, 
						
						
							chlebove pokrmy, 
						
						
							vyzivna hodnota ovesnych vlocek zitne mouky, 
						
						
							hraška chleba, 
						
						
							top recepty cibulove placičky, 
						
						
							cibulové placičky, 
						
						
							špekove knedliky, 
						
						
							p0krmy z chleba, 
						
						
							chlebová placka se špekem, 
						
						
							chlebov placičky recept
						
					
						Suroviny:
						
							chléb, 
						
						
							masox, 
						
						
							hraška, 
						
						
							slanina debrecínská, 
						
						
							cibule, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							čerstvé bylinky, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (13)
Tady kopíruji jen část pro zajímavost
Hraška je výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité.
Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Běžně má větší množství těchto mouk v pečivu za následek těžkost, suchost a drobivost moučníku.
Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.
Nutno však říci, že Hraška při vaření nenahradí našlehaný sníh z vaječných bílků.
rebeka:Naděnko,opět se mi ve špajzu nějak okotil starší chleba
hosta:Jituško,to víš,že se nurazím
hanes24:Jiříku,určitě to půjde"vlnit"jen mám obavy,že ta cibule pustí dost šťávy.Ono v tom hrnci na sporáku se to přeci jen líp odpaří,vlastně osmaží
Jinak děkuji za přání