Suroviny
Porce: 24 placiček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 116 kJ / 2 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,10 g |
| Tuky | 142,09 g |
| Vláknina | 77,55 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 5,56 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 304,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Moje poznámka
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Tématické fráze:
hraška sypká směs,
pokrmy z chleba,
chlebove placicky,
chlebové placičky recept,
bezlepkové chlebové placky,
špekové placky,
pokrmy zchleba,
chlebové kuličky,
chlébove placicky recepty,
chlebové cibulové placky,
placičky z chleba,
chlebove pokrmy,
vyzivna hodnota ovesnych vlocek zitne mouky,
hraška chleba,
top recepty cibulove placičky,
cibulové placičky,
špekove knedliky,
p0krmy z chleba,
chlebová placka se špekem,
chlebov placičky recept
Suroviny:
chléb,
masox,
hraška,
slanina debrecínská,
cibule,
kmín celý,
čerstvé bylinky,
olej
Komentáře (13)
Tady kopíruji jen část pro zajímavost
Hraška je výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité.
Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Běžně má větší množství těchto mouk v pečivu za následek těžkost, suchost a drobivost moučníku.
Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.
Nutno však říci, že Hraška při vaření nenahradí našlehaný sníh z vaječných bílků.
rebeka:Naděnko,opět se mi ve špajzu nějak okotil starší chleba
hosta:Jituško,to víš,že se nurazím
hanes24:Jiříku,určitě to půjde"vlnit"jen mám obavy,že ta cibule pustí dost šťávy.Ono v tom hrnci na sporáku se to přeci jen líp odpaří,vlastně osmaží
Jinak děkuji za přání