Suroviny
Porce: 24 placiček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 116 kJ / 2 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,10 g |
| Tuky | 142,09 g |
| Vláknina | 77,55 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 5,56 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 304,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Moje poznámka
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 12 hodinami
Tématické fráze:
hraška sypká směs,
pokrmy z chleba,
chlebove placicky,
chlebové placičky recept,
bezlepkové chlebové placky,
špekové placky,
pokrmy zchleba,
chlebové kuličky,
chlébove placicky recepty,
chlebové cibulové placky,
placičky z chleba,
chlebove pokrmy,
vyzivna hodnota ovesnych vlocek zitne mouky,
hraška chleba,
top recepty cibulove placičky,
cibulové placičky,
špekove knedliky,
p0krmy z chleba,
chlebová placka se špekem,
chlebov placičky recept
Suroviny:
chléb,
masox,
hraška,
slanina debrecínská,
cibule,
kmín celý,
čerstvé bylinky,
olej
Komentáře (13)
Tady kopíruji jen část pro zajímavost
Hraška je výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité.
Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Běžně má větší množství těchto mouk v pečivu za následek těžkost, suchost a drobivost moučníku.
Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.
Nutno však říci, že Hraška při vaření nenahradí našlehaný sníh z vaječných bílků.
rebeka:Naděnko,opět se mi ve špajzu nějak okotil starší chleba
hosta:Jituško,to víš,že se nurazím
hanes24:Jiříku,určitě to půjde"vlnit"jen mám obavy,že ta cibule pustí dost šťávy.Ono v tom hrnci na sporáku se to přeci jen líp odpaří,vlastně osmaží
Jinak děkuji za přání