Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí závitky s náplní z jadelu a pečenou bramborou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 301 kJ /
311 kcal
Bílkoviny23,00 g
Tuky23,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 1,20 g
Sůl3,00 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře umyjeme, necháme trochu oschnout, vidličkou na několika místech hluboko propícháme a obalíme je v soli. Krok 2: Naskládáme vedle sebe do pekáčku a vložíme cca na hodinu do trouby vyhřáté na 220°C. Krok 3: Maso naklepeme pod potravinovou fólií, opepříme a lehounce osolíme. Krok 4: Na maso klademe plátky uzené krkovičky, hromádku hrubě nastrouhaného jadelu a zavineme do závitků. Hotové spíchneme kuchyňskými jehlami nebo párátky. Krok 5: V pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme dozlatova. Krok 6: Stáhneme teplotu, závitky vyjmeme a odložíme stranou a do výpeku přidáme kousek másla. Krok 7: Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a přilijeme takové množství vývaru, abychom vytvořili řidší šťávu. Krok 8: Za stálého prošlehávání ji povaříme, dochutíme sladkou chilli omáčkou a případně dosolíme. Krok 9: Vrátíme závitky a přikryté na nejnižší teplotě povaříme ještě asi 15 minut. Krok 10: Upečené brambory rozbijeme pěstí a dovnitř každé vložíme kousek másla.

Zveřejněno 22. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M07

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M07

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eli,Eli-to mi nedělej:-*Už jen ty nádherné snímky mi dělají"zle";-):-D
Máš to moc krásně přichystané:-p:-K:yes:

Krásný recept:yes::-K

Moc se mi to líbí, pochutnala bych si:-p:yes::yes:

To bude dobrota:yes::yes:

Pekné, také "čisté"...chutné, aj s tým Jeanovým baklažánom.:yes:

Tématické fráze:
krůtí závitky zapečené v troubě, krůtí závitky, pomazánka z jadelu, krůtí závitky recept, kuřecí závitky s jadelem, recept kruti, co z jadelu, recept na krůtí závitek, kruti zavitek s pecenyma bramborama, co uvařit z jadelu, krůtí závitky video

Suroviny:
řízky krůtí, anglická krkovička, jadel, olej, máslo, mouka hladká, vývar, omáčka chilli sladká, pepř, sůl, brambory

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu