Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s cuketou,ve smetanové šťávě

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 458 kJ /
2 021 kcal
Bílkoviny150,67 g
Tuky137,88 g
Vláknina14,26 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 2,65 g
Sůl6,50 g
Sacharidy40,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso mírně naklepeme, nařízneme na okrajích, poprášíme kořením a po obou stranách hustě potřeme hořčicí. Krok 2: Na dno uzavíratelné nádoby rozložíme polovinu nakrájené cibule a poklademe plátky masa. Posypeme druhou polovinou cibule, nádobu uzavřeme a dáme přes noc odpočinout do lednice. Krok 3: Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme do rozehřátého tlakového hrnce(papiňáku) osmažit do zlaté barvy. Puštěný tuk, až na cca 1lžíci slijeme stranou a na zbytek vložíme plátky masa i s cibulí. Necháme po obou stranách prudce zatáhnout, podlijeme 150ml horké vody a mírně osolíme. Krok 4: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 10minut. Krok 5: Cuketu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, přidáme ji k podušenému masu, hrnec opět uzavřeme a od doby varu na slabém plameni dusíme dalších 10minut. Krok 6: Měkké maso z hrnce vytáhneme a do šťávy vmícháme smetanu, ve které jsme si rošlehali hladkou mouku. Necháme 5minut provařit, vložíme nazpět maso a prohřejeme. Dle potřeby dochutíme.
Podáváme s vařeným bramborem, ale hodí se i rýže, či kuskus.

Zveřejněno 21. 8. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nemáme čas na odležení masa do dalšího dne, maso pouze okořeníme, kostičky slaniny necháme jen lehce zrůžovět a poté přidáme cibuli, nakrájenou nadrobno. Po 2minutách vložíme plátky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a dále budeme postupovat tak, jak je uvedeno výše.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPMk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPMk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

nigina:Nemáš zač;-)jsem ráda,že rcp zaujal a doufám,že bude chutnat:yes:

Bahula::-K:-K
Díky všem:-K

mňam, vyzerá to super:yes: Zajtra namarinujem a v sobotu to spravím. To bude bašta:-p Dík za recept :-)

Jsem ráda,že se recept líbí:-*Všem děkuji:-K:-K

varilamyskakasicku:Ivuško,můžeš mouku rozmíchat jen s obyčejnou vodou a pak šťávu zjemnit oříškem másla;-)

srettka:Kamuš,ty brambůrky mám od kamarádky za Kyjovem.Jsou domácí,nádherně žluté a nemají chybu:-p:-p:yes:

:-p vypadá to chutně;-):-K

Aničko, moc pěkné, jen tu smetanu na vaření my oba nemůžeme, ale to je náš problém, nahradíme něčím jiným;-):-p

Cuketa nezkazí žádné jídlo, mám tu tuším podobný recept, ten tvůj je taky velmi zdařilý:yes:

Chválím a ukládám:yes::yes:

Jo, ty nezklameš!:yes:

Mňam Aničko:-p:-p;-):yes:

Zajímavé a dobré tu bude určitě:yes:

Aničko, to by se mi moc líbilo, 2 brambůrečky a "flák" masa;-)mám cuketu žlutou a větší os Jany, tak že bych vyzkoušela, uvidím;-) mÁŠ 3.boda:yes:

Jééj, ty brambůrky:-p, jak sluníčka...jéžiš,jasně... masíčko s nevšední šťávkou je taky fajn, ale ty brambůrky:-*:-)):yes:

Jako vždy:-p:-p:yes::yes:

Tenhle receptík vypadá moooc dobře:-!:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové platky na smetaně, vepřové plátky, veprovy platek na smetaně, vepřové maso s cuketou, recepty s cuketou a vepřové maso, vepřový plátek s cuketou, maso s cuketou na smetaně, vepřové plátky na na smetaně, veprové plátky se smetanou, veprove platky na stave, recepty vepřové plátky obrázky, veprove maso na smetane s cuketou, recept vepřové maso se smetanovo cuketovou omáčkou, vepřové plátky smetana, vepřové maso plátky na smetaně, vepřové maso na šťávě recepty nebo s omackou, vepřové s cuketou recept, vepřová plátky na na smetaně, vepřové na smetaně, vepřove platky se slaninou a smetanou na vareni

Suroviny:
pečeně vepřová, slanina debrecínská, cuketa, smetana, mouka hladká, sůl, cibule, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, chilli, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu