Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 127 kJ / 3 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,09 g |
Tuky | 164,04 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 400,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí první tekuté a pak sypké. Zvolíme program Těsto. Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce. Mělo by odležet minimálně 4 hodiny.
Krok 2: Těsto po vykynutí v pekárně vyjmeme, propracujeme, zformujeme do bochánku, potřeme máslem a zabalíme do potravinové folie. Vložíme do misky a necháme v chladničce. Před přípravou vyjmeme z lednice a necháme prohřát na pokojovou teplotu.
Krok 3: Na krém smícháme mascarpone s cukry a citronovou kůrou. Když je krém hladký, vmícháme vejce.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučené ploše na plát cca 40 x 20 cm.
Krok 5: Posypeme zlehka strouhankou, potřeme krémem (ne až do krajů) a k jednomu z delších krajů vyrovnáme ostružiny (viz. obrázek).
Krok 6: Stočíme opatrně do rolády, švem dolů přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu. Konce spojíme. Necháme kynout ještě cca hodinu.
Krok 7: Poté potřeme zbylým bílkem, nastříháme svrchu nůžkami asi po 2-3 cm a mírně prsty rozevřeme.
Krok 8: Vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C. Můžeme péct oba plechy najednou, jeden dáme do spodní třetiny a druhý do horní. Jakmile horní věnec zezlátne, prohodíme je.
Krok 9: Pečeme 30-35 minut.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový kynutý věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kg0E
Moje poznámka
Ostružinový kynutý věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kg0E
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 12 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 21 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 43 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 49 minutami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 53 minutami
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 56 minutami
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Grilované krevety
Monkrizova před 1 hodinou
Tématické fráze:
kynutý věnec,
kynutý ostružinový koláč,
kynutý věnec s marmeládou,
ostruzinovy kolac apetit,
apetit-ostružinovy kolač,
kynute apetit,
kynuty koláč venec,
recept na kynutý věnec,
recept kynutý věnec,
kynutý s ořechy,
osruzinovy krem z mascarpone,
kynuté s ostružinami a mascarpone,
kolac ostružinovy kynuty,
kynutý velikonoční věnec s marmeládou,
venecky s mascarpone recepty,
těsto z apetit,
apetit ostružinový koláč,
malinový věnec-recept,
kynutý věnec s ostružinami,
kynutý věnec apetit
Suroviny:
mléko,
droždí sušené,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
extrakt vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
ostružiny,
mascarpone,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
strouhanka
Komentáře (24)
Určitě jsem ho nepekla naposledy
Fotku jsem přidala, kdyby se nelíbila, tak ji klidně smázni.
V Tvém podání je super