Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 022 kJ / 1 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,81 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,19 g |
Sacharidy | 29,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.
Krok 2: Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.
Krok 3: Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej.
Krok 5: Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison.
Krok 6: Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme.
Krok 7: Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Krok 8: Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C.
Krok 9: Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou.
Krok 10: Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem.
Krok 11: Pečeme asi 20 minut.
Krok 12: Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný patizon mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gy93
Moje poznámka
Plněný patizon mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gy93
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 16 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 10 minutami
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 6 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 10 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 11 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 11 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 13 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 14 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 16 hodinami
Tématické fráze:
patizon recepty,
recepty z patizonu,
zapečený patizon s mletým masem,
plněný patizon,
plněný patizon recept,
plnene patizony,
nadívaný patizon,
patizon recept,
patyzon recepty,
recepty z patyzonu,
plněný patison,
jak vypada patizon,
patizon,
patizon plneny,
plněný patyzon,
zapečený patizon,
patison s mletym masem,
plněné patiz,
recepty patizon,
recepty z patisonu
Suroviny:
patizon,
maso mleté,
cibule,
sýr eidam,
bazalka čerstvá,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
vejce,
mléko
Komentáře (17)