Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,24 g |
| Tuky | 4,80 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 292 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme na malé kousky do hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, cukr, případně skořici a dáme vařit.
Krok 2: Mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix. Pořádně jej rozmícháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
Krok 3: Pak nalijeme horký džem do umytých skleniček, otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme chvíli stát. Pak je otočíme zpátky.
Zveřejněno 14. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Moje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Nejnovější recepty
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 45 minutami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 5 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 6 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 11 minutami
Jablečná buchta s čokoládovou polevou
snezurka před 22 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 3 hodinami
Vanilkové vafle
Merylas před 4 hodinami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 4 hodinami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 4 hodinami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 4 hodinami
Tématické fráze:
džem z broskví,
domácí marmeláda z broskví,
broskve džem,
broskový džem,
broskvová marmeláda,
marmeláda z broskví,
co udělat z broskví,
džem broskve,
broskvová marmeláda speciál,
broskvovy dzem z domácí pekárny,
broskovový džem,
broskvový džem marmeláda,
džem z broskve,
recept na džem z broskví,
broskve recepty marmelády,
broskvový jam,
broskvové recepty,
brosvový džem,
džem s broskví,
marmeláda z broskví recept
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
cukr krupice,
gelfix extra,
skořice
Komentáře (16)
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku