Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 874 kJ / 2 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,32 g |
| Tuky | 143,35 g |
| Vláknina | 17,66 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 12,61 g |
| Sůl | 32,42 g |
| Sacharidy | 56,52 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBm
Moje poznámka
Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBm
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 10 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečená žebra na zelí,
vepřové na kysaném zelí,
vepřové na kysaném zelí,
pečená žebra se zelím,
žebra na zelí,
veprova zebra na zeli,
top recepty zebirka na zelí,
pečená žebra na kysaném zelí,
pečená vepřová žebra,
vysoká vepřová žebra,
žebírka na zelí,
recept veprovych žeber z zeli,
pečená žebírka na kysanem zeli,
nakladani zebirek,
nakladani zebirek,
pecene zebra na zeli,
veprove zebra na zeli,
nakládání žeber na uzení,
veprova zebra zapecena s kysaným zelím,
maso na kysaném zelí
Suroviny:
žebra vepřová,
salám pikantní,
zelí bílé kysané,
sádlo,
bobkový list,
kmín drcený,
bujón,
pepř,
sůl
Komentáře (25)
Dakujem.
Laďka, to mliečne kvasenie riadi naozaj soľ.
Mléčné kvašení je jiného charakteru, nikoli slaného.
Zelí mám domácí od tchána, dává 10 deka soli na 10 kg zelí.
Proces prípravy kapusty na kvasenie obsahuje vysoké mnozstvo soli (napr. na 10 kg kapusty je to 200 g soli, co je mnozstvo, ktoré pri správnom stravovaní nepouzije jedna 4-clenná rodina za 1 rok!). My napríklad pouzívame výlucne sol bez sodíka a este v minimálnom mnozstve, co znamená, ze okrem soli, ktorú obsahujú vsetky potraviny ziadnu inú do jedla nepridávame. Dnes pri predpisoch EU musia vsetky potraviny obsahovat konzervacné látky, ktoré sú hlave sol a vsetky E-cka (inými slovami chemické svinstvá, aby sa potraviny nekazili). To, ze výskyt "civilizacných" chorôb výrazne napreduje, z coho by zili farmaceutické spolocnosti a lekári, keby sme boli zdraví?
Nie je to na infarkt?
Hanes..
Špagi, použila jsem italský suchý salám s černým pepřem a brandy, zapomněla jsem, jak se jmenuje, ale je docela ostrý, nebo lépe chuťově výrazný a něco přenesl i do masa. Já na žebírka naopak patlám kdejakou marinádu (nejčastěji česnek, pivo, med apod.), nezdá se mi, že by měla nějakou specifickou chuť sama o sobě, kterou by bylo škoda přebíjet. Tentokrát jsem použila hotovou chuť salámu, která podle mě dobře doplnila podklad z kysaného zelí.