Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 934 kJ / 1 896 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,79 g |
Tuky | 84,26 g |
Vláknina | 89,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 296 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 134,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.
Zveřejněno 13. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBDz
Moje poznámka
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBDz
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 46 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 59 minutami
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 2 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 4 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 5 hodinami
Tématické fráze:
plněné paprikové lusky,
paprikovy lusk,
plneny paprikovy lusk,
plněný paprikový lusk recept,
plněný paprikový lusk - recept,
paprikový lusk recept,
paprikový lusk s masem,
plněné paprikové lusky v troubě,
paprikové lusky,
paprikové lusky plněné,
sekaná s cizrnou,
plnene lusky,
recept plněný paprikový lusk,
paprykovy lusk,
plněný lusk,
plněne papriky mletým masem,
paprikové lusky plněné masem,
paprikovej lusk,
plnený paprykový lusk,
paprikoví lusk
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
maso hovězí mleté,
cizrna,
cibule červená,
protlak rajčatový,
česnek,
smetana ke šlehání,
pyré rajčatové,
římský kmín mletý,
koriandr,
nať koriandrová,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (6)