Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 340 kJ / 3 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,61 g |
| Tuky | 208,35 g |
| Vláknina | 20,14 g |
| Cholesterol | 927 mg |
| Sodík | 604 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 258,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vsypeme je do osolené vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Cibulky nebo pórek očistíme, cibuli oloupeme, vše nasekáme nadrobno a promícháme je s bramborami, asi třemi lžícemi smetany a sušenou cibulkou.
Krok 2: Směs osolíme a opepříme. Pokud byste chtěli tomuto bácu věnovat větší pozornost, je možné i nechat cibuli předem na pánvi zkaramelizovat.
Krok 3: Z listového těsta vyválíme 2 kulaté pláty. Jedním z nich vyložíme dno i trochu boky vymazané nebo teflonové formy a rozprostřeme na ně bramborovou směs. Uprostřed druhého plátu uděláme otvor, cca 5-6 cm v průměru.
Krok 4: Plát položíme přes bramborovou náplň, okraje těsta k sobě dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě ho při 200°C necháme asi 20 minut zapéct.
Krok 5: Zbylá vejce rozšleháme se zbylou smetanou a špetkou soli. Otvorem v těstě je vlijeme do koláče - pomůžeme si vidličkou, aby se smetana dostala do celé náplně.
Krok 6: Koláč při 180°C dopékáme dalších asi 20-30 minut tak, aby povrch zezlátl, ale nespálil se a náplň se zapekla.
Zveřejněno 19. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový páj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXyP
Moje poznámka
Bramborový páj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXyP
Nejnovější recepty
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 40 minutami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 1 hodinou
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 2 hodinami
Losos s hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaný pečený bůček, špekové knedlíky, restované zelí a silná omáčka z výpeku
Přidáno před 6 hodinami
Krémová rychlá rajčatová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 44 minutami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 1 hodinou
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 1 hodinou
Domácí houstičky
Vratis před 1 hodinou
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 2 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 2 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 2 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 2 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 2 hodinami
Nepečený dort s tvarohem a ovocem
[email protected] před 2 hodinami
Tématické fráze:
bramborový paj,
skotsky páj,
recept vepřový koláč páj,
bramborový páj s vejci,
francouzský páj,
recept bramborový páj,
paj brammborovy,
páj bramborový,
páj s houbamy,
páj s bramborami,
bramborový páj recept,
recept na slaný francouzský páj,
recept na bramborový páj,
skotský páj recept
Suroviny:
brambory typ a,
sůl,
cibulka jarní,
cibule sušená,
cibule červená,
vejce,
smetana ke šlehání,
pepř mletý,
těsto listové
Komentáře (13)