Jablka jako polotovar
Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát jen tak se skořicí a rozinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Zralá jablka umyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec, bubáka a "údolíčko" kolem stopky.
Krok 2: Nastrouháme na velké nudličky (nejrychleji to jde na robotu).
Krok 3: Naplníme do zavařovaček, každou přisladíme 1-2 lžícemi cukru, zavřeme a dobře zavaříme po dobu 50 minut, jinak se jablka ráda kazí.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Moje poznámka
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 3 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 4 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jablek na štrůdl,
zavařování jablek,
zavařená jablka,
zavařujeme strouhana jablka,
zavařování strouhaných jablek,
zavařená jablka na štrůdl,
jak zavařit jablka na štrůdl,
strouhaná jablka zavařování,
zavařené jablka,
jablka,
zavařujeme jablka,
zavařujeme jablka na štrůdl,
zavaření jablek,
jablka do sklenic,
strouhaná jablka na zimu,
zavařená strouhaná jablka,
strouhana jablka do sklenic,
strouhané jablka sklenice zima,
zavaření jablek na štrůdl,
jablka na štrůdl
Komentáře (21)
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.