Kynuté buchty
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.
Suroviny pro 25 kusů
20 - 30
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 678 kJ / 3 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 129,06 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 595,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Moje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty,
kynutá buchta,
recept na kynuté buchty,
kynuté buchty s olejem,
kinute buchty,
domácí kynuté buchty,
kynuté buchty recept,
kynutý buchty,
recept na buchty,
buchty recept,
buchty kynuté,
kynuté buchty bez kynutí,
kynute buchty na pare,
buchty recepty,
kvásek na buchty,
recept kynuté buchty,
buchty s olejem,
buchty,
recepty kynute buchty,
kynutebuchty
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
cukr,
olej slunečnicový,
rum,
máslo,
Komentáře (42)
Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)
K receptu:
Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí
Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok