Suroviny
Porce: 27ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 685 kJ / 3 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,15 g |
Tuky | 58,71 g |
Vláknina | 31,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 730,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku, sůl, droždí, olej a vlažnou vodu. Zpracujeme těsto a necháme vykynout.
Krok 2: Po vykynutí děláme bulky, potřeme olejem posypeme mákem.
Krok 3: Pečeme na 200°C dozlatova
Zveřejněno 10. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žabáci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ompY
Moje poznámka
Žabáci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ompY
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 47 minutami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 47 minutami
Jahodový mixík
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč s posypkou
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč se sněhem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Kacenecka před 1 minutou
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 44 minutami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
wimra před 1 hodinou
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 3 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 4 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 9 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 15 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na žabáky,
slaný žabáci,
žabáci z kynutého těsta,
co upec z kynutého těsta,
slané pečivo žabáci,
žabáci pečivo,
ořechoví žabáci,
kynutí žabáci,
recept žabak,
slaní žabáci,
kynuté těsto - žabáci,
žabák recept,
housticky žabaci,
recept zabaky,
zabaky recepty,
zabáci z vajec,
žabáci slaní,
peceni zabaci recept,
domácí housky žabáci,
potírání pečiva olejem
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
olej,
sůl,
voda,
olej,
mák
Komentáře (20)
casino: těsto není nijak husté ani tučné, i s tímhle menším množstvím droždí pokyne určitě dobře.
Dovnitř máznu trochu másla, vložím kolečko salámu nebo klobásky, kousek sýra a plátek okurky. Nebo zdobícím sáčkem vstříknu pomazánku (např. česnekovou) a ozdobím kouskem ořechu, petrželkou ...
No, mně ten název přijde zábavný, zvláště kdyby se příště "žabákům" podařilo trošku více do těsta proříznout ty jejich papulky
...spíše mě překvapuje použití polovičního množství droždí než je obvyklé.