Ryba na grilu
Ryba na grilu je letní klasika, která nepotřebuje žádné složité úpravy. K dokonalosti bohatě stačí jen čerstvé bylinky, citronová šťáva a krátké grilování z obou stran. Jako příloha se skvěle hodí zapečené smetanové brambory s česnekem připravené v troubě.
Suroviny pro 2 porce
pekáček na brambory = 20 x 20 cm
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 859 kJ / 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,10 g |
Tuky | 0,64 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 91,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu rozpůlíme, omyjeme a dobře osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Všechny bylinky dobře opláchneme a nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem a rozetřeným česnekem.
Krok 3: Rybu zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a potřeme důkladně připravenou marinádou z oleje a bylin.
Krok 4: Takhle připravenou rybu dáme aspoň na dvě hodiny pod fólii uležet do lednice. Pak rozpálíme gril a grilujeme po obou stranách 6-8 minut.
Krok 5: Brambory oloupeme, omyjeme a na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu nebo pekáček lehce vytřeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 6: Brambory lehce rozprostřeme po vrstvách, trochu osolíme, opepříme a dáme další vrstvu.
Krok 7: Nakonec zalijeme smetanou ke šlehání, ve které jsme rozmíchali utřený česnek a trochu soli. Přiklopíme a pečeme doměkka zhruba 50 minut.
Zveřejněno 14. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZgqQ
Moje poznámka
Ryba na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZgqQ
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 5 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 5 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 6 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňové muffiny
Slivci před 1 hodinou
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 3 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 3 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 5 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 5 hodinami
Tématické fráze:
ryba na grilu,
ryba na grilu recept,
ryba na gril,
ryby na grilu,
recept ryba na grilu,
recepty ryby na grilu,
ryba na gril recept,
recepty ryba na grilu,
ryby na gril,
ryby na grilu recepty,
ryby na grilu-recepty,
ryby na grilu recept,
recept na rybu na grilu,
gril na ryby,
nejlepší ryba na gril,
jaké ryby na gril,
ryba na grylu,
gril ryba,
ryba na grilu recepty,
recept ryba gril
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
libeček,
kopr čerstvý,
česnek,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
smetana ke šlehání,
česnek,
tuk,
mouka
Komentáře (3)