Tarhoňa
Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji, pro lepší chuť, nejdříve opražte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Moje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Nejnovější recepty
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 10 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 1 hodinou
Rebarborový koláč
tara23 před 2 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 3 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 4 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 4 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 5 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 6 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa jak vařit,
tarhoňa jako příloha,
jak se vaří tarhona,
recepty s tarhoňou,
trhoňa,
torhoňa,
tarhoňa a kuřecí maso,
targoňa,
těstoviny tarhońa,
jak vařit tarhoňu,
tarhuňa,
karhoňa,
terhona,
recept s tarhonou,
tarhola,
tvarhoňa,
tarhaňa,
jak se dela tarhona,
tarhona cena,
tarhane
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda
Komentáře (53)
To není z mé hlavy, ale odněkud opsané.
Ak ju varíte, tak v osolenej vode ako ktorúkoľvek cestovinu. Takto varím tarhoňu len ako vláku do polievky.
Ak je to ako príloha k mäsu, tak zásadne podľa postupu, ktorý uvádzam, je chutnejšia. Je lepšie ju potom dusiť v rúre. Vody dajte asi v takom pomere, ako na ryžu. Ak ste ju mali tvrdú, tak ste mali pravdepodobne málo vody, nemala čím nasiaknúť. Ak by sa vám stalo, že to ňou naopak preženiete, nechajte zakryté postáť, vstrebe sa.
Skúste to ešte raz
Jednou v Lídlu, asi před 3 měsíci a nutně ji potřebuji na sobotu !!!!!!!!!! a tedy tu u nás v Havířově není nikde
Loni v létě jsem ji teprve poprvé ochutnala na Jižním Slovensku ( s jejím drštkovým "maďarským" perkeltem, mňam) tady u nás je fakt problém ji sehnat , to tu máme Alberty, Tesco, Kauflandy, Globus, Lídl, Penny. . . . .nic nikde
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, přidejte čajovou lžičku solamylu a promýchejte, poté přidejte sojovou omáčku (aby se obalilo ve šťávě všechno maso). Připravte si vše, co máte rád. Já dávám žampiony, hrášek, kukuřici, pórek na kolečka.
No a teď máte dvě možnosti:
1) Vezměte hrnec, který lze dát do trouby. Na oleji opražte kuřecí maso, přidejte vše co máte rád a lehce poduste. Zalijte cca 1dl sojové omáčky. Promíchejte. Poté nasypte 1 balení tarhoňy. Přidejte sůl. Opražte. Poté zalijte dvojnásobkem vařící (převařené) vody (500g tarňohy = 1l vody). Přiklopte pokličkou a dejte do trouby. Směs bude hotová, když v hrnci nebude žádná voda - zjistíte, když směs rozhrnete vidličkou. Poté vyndejte, směs promíchejte a je to
2) Vezměte hrnec, který lze dát do trouby. Na oleji opražte 1 balení tarhoňy. Přidejte sůl. Když začne tarhoňa hnědnout, tak zalijte dvojnásobkem vařící vody (jak jsem psala nahoře) a dejte do trouby. Hotovou tarhoňu poznáte stejně, jak jsem psala nahoře. Na pánvi opražte kuřecí maso, přidejte vše co máte rád a lehce poduste. Zalijte cca 1dl sojové omáčky. Poté směs vsypte do tarhoňy a promíchjte.
Nebo si udělejte tarhoňu jen jako přílohu a nemíchejte s masovou směsí. Je to na Vás
dat nejaky typ na nejaku dobru omacku ??? Vopred dakujem :D
Tarhoňa se dá koupit v Lidlu a je výborná.
Valery21:
Dusím to v troubě a je to výborná příloha k masu s omáčkou, číně nebo jako těstovinové "rizoto"