Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 054 kJ / 2 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 290,79 g |
| Tuky | 148,70 g |
| Vláknina | 11,65 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 8,60 g |
| Sacharidy | 31,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem.
Krok 2: Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření.
Krok 3: Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH.
Krok 4: Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin.
Krok 5: Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat.
Krok 6: Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.
Zveřejněno 18. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Debrecínská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZyOQ
Moje poznámka
Debrecínská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZyOQ
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 10 minutami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 33 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 2 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 2 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 4 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 4 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 8 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 15 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
debrecínská pečeně,
debrecínská omáčka,
debrecínská pečeně recept,
vepřová pečeně,
debrecínská pečeně složení,
debrecínská,
recepty debrecínská pečeně,
veprova pecene recept,
vepřová pečeňe recepty,
recepty z vepřové pečeně,
recept na vepřovou pečeni,
domácí debrecínská pečeně,
febrecinska pečeně,
recept debrecínská pečeně,
debrecínská pečeně recepty,
debrecínská pečeně-recept,
debrecínská pečeně,
omáčka debrecínská,
recept na debrecínskou pečeni,
vepřová pečeně s parkem
Suroviny:
kotleta vepřová,
párky,
cibule,
mrkev,
bulva celerová,
vývar,
bobkový list,
sádlo vepřové,
koření staročech
Komentáře (12)