Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Domácí majonézu a tatarku oceníte zejména na letních grilovačkách. Stačí pár surovin, ponorný mixér, vysoká nádoba a za pár sekund máte hotovo. Dochutit můžete dle svých chutí. Jinou už nebudete chtít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 217 kJ / 2 442 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 9,58 g | 
| Tuky | 262,36 g | 
| Vláknina | 0,60 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 280 mg | 
| Sůl | 0,66 g | 
| Sacharidy | 10,30 g | 
Postup přípravy
Ponorný mixér dáme na dno nádoby se surovinami, zapneme a velmi pomalu táhneme směrem vzhůru, zatímco se suroviny spolu mixují (pohyb působí jako píst). Krok 2: Na přípravu tatarky nejprve připravíme majonézu. Poté omyjeme okurku a nakrájíme ji na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Cibuli a okurku vmícháme do připravené majonézy.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Moje poznámka
					
				
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 41 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							majonéza za 5 vteřin, 
						
						
							domaci tatarka z majonezy, 
						
						
							majonéza recept, 
						
						
							domácí tatarka bez majonézy, 
						
						
							domácí tatarka, 
						
						
							tatarka recept, 
						
						
							recept na majonézu, 
						
						
							jak udělat majonézu, 
						
						
							blesková majonéza, 
						
						
							jak udelat tatarku, 
						
						
							recept na rychlou tatarku z celých vajec, 
						
						
							jak se dela tatarka, 
						
						
							jak dlouho vydrzi domaci majoneza, 
						
						
							tatarka, 
						
						
							jak vyrobit majonézu, 
						
						
							recept na tatarku, 
						
						
							domácí majonéza recept, 
						
						
							jak udělat domácí majonézu, 
						
						
							jak vyrobit tatarku, 
						
						
							blesková domácí majonéza
						
					
						Suroviny:
						
							olej, 
						
						
							vejce, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule
						
					
	
			
	
	
Komentáře (142)
Ať si tu jejich nestydatě drahou nechají
Si už nevzpomenu jak Pejsek a kočička slavili 28.října.
Nouze naučila prý Dalibora housti a mně byl trn z paty vytržen díky tomuto receptu
***
www.jaktak.cz/jak-pripravit-oblozene-chlebicky-recepty.html
Ale myslím,ze tu již bylo vše řečeno ... Proste takto jedine s tycovym!! jak je popsáno v receptu ..
Je to opravdu super recept, pokud jste si jistí, že Vám nehrozí salmonela ze syrových vajíček.
Dekuji za info, ten zbytek ( horcice aspol ) se tam zasleha pak rucne nebo taky v tom mixeru?
zizala
Nic se nedeje
casino
Ja mam mixer jako nastavec ke kuchynskemu robotu Profesor a tam prece jenom ten vykon neni buhvijak dobry, ale na omacku to staci
je možno nahradit ten tyčový mixér klasickým mixérem, případně sekáčkem? Nedávno mi můj "tyčák" odešel
Díky a hezký den
...jak píše lecinka: níže, ono to není zas až tak choulostivá záležitost
Pokud je "tyčák" 6cm, tak to spolehlivě funguje i v nádobě 8cm
Ta nádoba na foto má dole v průměru 7cm... Může být i trochu větší, ale ne moc. Ať se podaří
Majonéza-tatarka je krásně hustá a velice chutná
Ani nedokážu říci jak dlouho vydrží, nám se nezkazila zatím nikdy, tak uvidíte,vyzkoušíte
Hlavně, že chutná
Takže super.
Padesáté kladné hodnocení uděleno
Už tatarku z obchodu nekoupím.
nechala jsem to být,(jsem byla vytočená) vrazila jsem tu sr.. do lednice s tím, že "to" použiji do bábovky. Dnes jsem odlila olej, jelikož si to sedlo, cca 150 ml nechala a skusila to znovu a majonéza na světě. Neuvěřitelné
nedodržuju žádnou teplotu a ani postup... jen naláduju do uzké nádoby , dám tyčku na dno a jedu nahoru,pokud není hned, opakuji... ale zatím s kladným výsledkem .... nevím co poradit
Dvakrát zkoušeno a 2x sr.čka