Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 452 kJ / 6 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,09 g |
Tuky | 404,69 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 676,70 g |
Postup přípravy
Den předem si uvaříme salko - 2 hod vaříme pod pokličkou na mírném plameni (já vařím najednou vždy několik plechovek a mám je do zásoby - vydrží stejně jako neuvařené nebo kterákoliv jiná konzerva). Zkaramelizované salko vyšleháme s máslem a na konci přidáme 200 g mletých vlašských ořechů. Krok 5: Krém 2.:
Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Krok 6: Funále:
První placku namažeme krémem č.1 a položíme krémem nahoru. Druhou placku namažeme znovu krémem č.1 otočíme ji a zespoda namažeme krémem č.2. Touto stranou s č.2 ji přiložíme na první placku (na krém č.1). Stejným způsobem postupujeme až k poslední placce. Pak namažeme krémem č.1 i boky dortu a obalíme celý dort v rozdrcených odkrojkách (já je rozdrtila válečkem na vále). Drobečky posypeme i vršek dortu. Zabalíme ho do freshfolie a necháme nejlépe ve sklepě min. 2-3 dny odležet.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdcový medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxY5
Moje poznámka
Srdcový medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxY5
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník,
krém na medovník,
srdcový dort,
jak nazdobit medovník,
srdcove dorty,
nejlepší medovník,
marlenka videorecept,
zkaramelizované salko,
nazdobený medovník,
jak nazdobit marlenku,
medovník videorecept,
medovník krém,
medovník originál recept,
medovník salko,
dort medovnik srdicko,
recepty na medovník,
recept na srdcovy dort,
marlenka video recept,
salko medovnik
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
med,
mléko,
soda jedlá,
mouka hladká,
salko,
máslo,
ořechy vlašské,
smetana zakysaná,
cukr moučkový
Komentáře (16)
Když si nejsi jistá, tak udělej raději dvojitou dávku a když ti zbyde, tak ho použiješ příští týden na nějakou buchtu nebo řezy. V lednici vydrží a nouzi jde dát i do mrazáku
Papričko, ten řez je úžasný.