Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 003 kJ / 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,48 g |
| Tuky | 16,82 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 17,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku.
Krok 2: Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a necháme za stálého míchání restovat spolu s cibulkou. Zalijeme vodou a vložíme kosti.
Krok 3: Necháme pozvolna vařit cca hodinu. Pak kosti vyjmeme přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, necháme malou chvilku vařit a nakonec vsypeme zavářku nebo můžeme udělat kapání. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Maso z kostí obereme, nakrájíme na malé kousky, vrátíme do polévky a úplně nakonec ozdobíme nasekanými bylinkami.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masozeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8kE
Moje poznámka
Masozeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8kE
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na houbách
Darina před 8 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 4 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Tématické fráze:
masozeleninová jídla,
zeleninová polévka z kuřete,
babicovy dobroty-vykoštění kuřete,
polévky recepty,
masozeleninová poléka,
máslové kapání,
maso-zeleninová polévka,
recepty maso-zeleninová polévka
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
brambory,
sůl,
kuře,
olej,
zavářka,
petrželka
Komentáře (9)
No, ač se to zdá jako protimluv, tak je rozdíl vařit vývar se zeleninou vcelku (pak můžete mít částečně pravdu - záleží na chuti toho kterého z nás) a vařit polévku z nahrubo strouhaných kořenů, jak zde stojí psáno, že