Smažák bez obalování (pro lenochy)
Kdo by neměl rád smažák? Je to rozhodně jedno z nejoblíbenějších rychlých a smažených jídel u nás. A pokud chcete ještě víc ušetřit čas, vyzkoušejte tuto bezobalovou variantu. Plátek sýra stačí nechat vysmažit na olej do zlatavé kůrčičky.
Postup přípravy
Krok 1: Ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda, vynikající je i uzený).
Krok 2: Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr.
Krok 3: Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo.
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
Moje poznámka
Smažák bez obalování (pro lenochy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6wG
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
obalovany syr v troube,
jak obalit sýr bez vajíčka,
jak se obaluje sýr,
smažák bez strouhanky,
smažák v těstíčku,
obalovany syr bez strouhanky,
obalovaný sýr jinak,
obalovaný strouhany sýr,
obalovaný sýr bez vajíčka,
v čem obalit květák,
smazak bez vajicka,
smažák z květáku,
smazak v troube,
smazak v troube,
v čem obalit sýr,
mouka na obalováni,
obalovaný smažený uzený sýr,
smažený sýr bez strouhanky,
strouhaný smažák,
obalování bez strouhanky
Komentáře (57)
zasypat sýrem.Pak vemu pekáček,dám do něj asi 3cm vody a dám do rozehřáté trouby i s miskama sýru.Peču na 150 a hned zapínám brambory na sporáku.Vše je hotové najednou,jak sýry,tak brambory.Sýr je hotový,jak je z vrchu krásně růžový.Vyklopíme misku doprostřed talíře a okolo naskládáme brambory,uvařené a tatárečka a je to mnamka
Pro představu přidávám obrázek, pro případ, že byste něco podobného potkali u "svého" Itala...
Já dělávám smažený sýr v mikrovlnné troubě,je to malinko pracnější,ale zase se dá různě plnit a tam je 100% jistota,že nevyteče
Hanka:
Ale sýr se určitě rozteče
...tak ať chlapi pozdravují slečnu Blanku v kuchyni
Tímto receptem jsem se nechal inspirovat a právě jsem tu, mnou níže zmiňovanou trojkombinaci, dojedl
Jistěže to smažení na čerstvém másle není až tak zdravé, ale mně právě vyhovuje jeho oříšková chuť a jednou za uherský rok to má tělesná schrána snese
Dělám ho tak už desetiletí, ale na másle