Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bohunka.T Bohunka.T

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 580 kJ /
2 051 kcal
Bílkoviny59,00 g
Tuky22,50 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy380,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, zapneme program TĚSTO. Krok 2: Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé místo, asi hodinku kynout. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na plech s pečícím papírem, potřeme vodou (používám rozprašovač), posypeme kmínem, dáme do předehřáté trouby na
220 °C, pečeme 10 min a pak ztlumíme na 180 °C dopékáme 35 min. Během pečení asi 3x potíráme vodou!!! Krok 4: Před koncem dávám troubu jen na vrchní pečení, ale musí se to hlídat aby se chlebík nespálil. Teplý chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout!!!!

Zveřejněno 23. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDDj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDDj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Chleba vyzkouším:yes: a můžu vědět, proč se tolikrát potírá vodou? Je to pro měkčí kůrku nebo z jakého důvodu?

Včera jsem pekla,chlebík je výborný:yes::yes::yes:Dávám fotky a bodík...

tereza:V pekárně nepeču, protože mi vadí potom ty díry v chlebu od metlí:-(tak si raději v pekárně zadělám těsto a pak dodělám klasicky:-)

Aha,já dotiž teď zrovna tento recept dělám v pekárně,tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Zatím díky :-)

tereza: Podle tvaru je vidět, proč se nepeče v pekárně. Někomu prostě se ten tvar kvádru z pekárny nelíbí, tudíž vytvaruje dle sebe;-);-). Taky sice umíchám a nechám kynout v pečce, ale máme moc rádi kulatý tvar chleba

proč nepečete v pekárně:-)

no tak ten vypadá krásně, brzy musím vyzkoušet

Markitek:to je škoda že pekárna stojí ladem:-Ddneska si můžeme koupit už i hotovou směs na chlebík a je to bez práce uplně.Nám chutnají třeba směsi z Lidlu:yes:

tak pořád si říkám, že bych začala dělat doma chleba, ale jsem na to líná, tohle přidávám do oblíbených a možná:-)protože ty kupované už nám moc nechutnají a pekárna mi tu stojí, se do pečení pustím:yes:

Bibinka:jojo přesně je to ošatkou:-D;-)

Bibinka:To je ošatkou;-).

Bohunko, bodíka jsem dala už včera, ale chtěla jsem se zeptat, jak jsi dělala takové ty "čárky"po obvodu bochníku:-?vypadá to moc hezky:yes:

Krásný chlebík! :-p:yes::yes:+

děkuji za milé komentáře:-K:-K:-K

Tématické fráze:
pivní chleba, pivní chléb, recept na pivní chleba, domácí pivní chléb, pivni chleba z domaci pekarny, pivní chleba recept, pivní chléb recept, pivní chléb z domácí pekárny, pivní chleba v troubě, recept pivní chleba, recept na pivní chléb, domaci pivni chleb recept, pivní chleb domací, recept na chleba z domácí pekárny pivní, domací pivni chleba, recept pivní chléb, pivní recepty, pivní chléb v troubě, recepty na pivni chleba, pivní domácí chleba

Suroviny:
voda, pivo světlé, sůl, ocet, olej, mouka hladká, droždí čerstvé, kmín celý, semínka lněná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu