Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 442 kJ / 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,68 g |
| Tuky | 7,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet z okouna posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Krok 2: Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme mléčno-rostlinnou Ramu cremefine, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na malinké kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu.
Krok 3: Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek.
Krok 4: Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy.
Krok 5: Filet okouna pomalu opečeme na přepuštěném másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – nové vařené brambory ve slupce.
Zveřejněno 24. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08p3
Moje poznámka
Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08p3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
okoun nilský recept,
okoun nilsky,
nilsky okoun,
okoun nilsky recepty,
recept okoun,
nilský okoun recept,
okoun recept,
recept okoun nilský,
vokoun ryba,
okoun recepty,
nilský okoun recepty,
citronová omáčka k rybě podle polreicha,
okoun,
okoun na másle,
vokoun recept,
recept nilský okoun,
okounek nilský,
citronová omáčka k rybě,
recepty okoun nilsky,
vokoun recepty
Suroviny:
okoun nilský,
ghee,
tymián,
sůl hrubá,
citron,
vejce,
pórek,
máslo,
rama cremefine
Komentáře (6)