Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky plněné karamelem

Karamelové košíčky jsou dokonalým spojením křehkého těsta a neodolatelné karamelové náplně. Tato sladká pochoutka vás okouzlí svým jemným křupnutím a lahodnou, bohatou chutí karamelu. Ideální na slavnostní příležitosti nebo jako dezert.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanna Johanna

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 529 kJ /
4 667 kcal
Bílkoviny60,74 g
Tuky311,38 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 286 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy399,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto důkladně propracujeme a dáme do chladu "odpočinout". Krok 2: Těsto naplníme do vymazaných formiček na košíčky a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě na 170-180 °C. Krok 3: Salko uvaříme. Vychladlé zkaramelizované mléko (nebo Salko karamel) utřeme se změklým máslem. Krémem košíčky naplníme. Krok 4: Nakonec povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandlemi nebo ořechy.

TIP: Plněné košíčky na různé způsoby

Zveřejněno 28. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky plněné karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmLQ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky plněné karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmLQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

prosím vás ,můžete mi kolik je z této dávky asi kusů?díky :-)

Paráda:yes:+

:-)) to máme asi všichni ted pauzu :-Krebeka:

máš hezké košíčky, ale já už se na sladké nemůžu ani dívat:-//:-D

Také jsem je vloni dělala, jsou skvělé;-)

Tématické fráze:
plněné sladké košíčky recepty, plněné ořechové košíčky, plněné košíčky, recept na plnene kosicky, ořechové košíčky s karamelem, linecke kosicky s karamelem, karamelove košičky, ořechy plněne karamelem, kakosicky s karamelem, košíčky s karamelovou náplní, kosicky plnene karamelovou naplni, plněné karamelové košíčky, cukroví plněné karamelem, košíčky plněné, košíčky plněné karamelovým krémem, linecké košíčky s karamelovym krémem, recept na sladke kosicky, pečené košíčky s náplní karamelovou, vlašské košíčky, linecke s karamelem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, žloutek, sůl, salko, máslo, poleva čokoládová, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu