Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 690 kJ / 2 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 265,78 g |
Tuky | 98,03 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 2,72 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 89,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu vrchovatou lžíci a ještě trochu dobré mleté sladké papriky (používám maďarskou), rozklepneme 5 vajíček, přidáme zelenou petrželku, velkou na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek podle chuti – já použil 8 malých stroužků, čajovou lžičku římského kmínu, velkou špetku kardamonu, docela velkou hrst v dlaních rozemnuté sušené majoránky, vymačkané kostky rohlíků a strouhanku postupně podle potřeby. Na pořadí vcelku nezáleží. Celé to pořádně prohněteme.
Krok 2: Trochu jsem se z rána nudil tak jsem si směs namíchal docela brzy. Z toho vyplynulo, že před pečením jsem to vlastně nechal v míse při pokojové teplotě odležet asi tři hodiny a myslím, že to mělo pozitivní vliv na chuť výtvoru.
Krok 3: Mezi tím jsem si uvařil tři vejce na tvrdo. Později jsem ze směsi vytvaroval dvě šišky. Jednu jsem vyplnil vařenými vejci, druhou klobáskou, která se sama samotinká krčila v ledničce. Šišky jsem umístil v míse z varného skla, trochu podlil vodou a celé jsem to lehce pocoural olivovým olejem.
Krok 4: Pekl jsem horkovzdušné troubě odkryté asi ¾ hodinky při 145°C, potom další cca ¾ hodiny při 180°C. Časy jsou samozřejmě orientační. Každý nejlíp ví jak mu peče trouba. Během druhého pečení jsem to asi dvakrát přelil výpekem.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Zveřejněno 18. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgrG
Moje poznámka
Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgrG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 7 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 5 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 6 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 9 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 9 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 10 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 10 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 10 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 11 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 11 hodinami
Tématické fráze:
sekaná v horkovzdušné troubě,
sekana v troubě,
kuchař ví sekaná,
horkovzdušná trouba pečení sekané,
jak dlouho se peče sekaná,
jak dlouho péct sekanou,
sekaná horkovzdušná trouba,
sekana se pece odkryta,
kuchar vi mlete maso,
pece se sekana odkryta,
jak se pece sekana v troube,
kuchar to vi,
jak dlouho delat sekanou v troube,
jak se peče sekaná v v troubě,
dobrá sekaná kuchař ví,
sekaná.cz,
jak pect sekanou v troube,
sekaná s vařenými vejci,
kuchař ví-sekaná,
dopečení sekané
Suroviny:
maso hovězí mleté,
maso mleté mix,
klobása,
rohlík,
mléko,
strouhanka,
vejce,
petrželka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
cibule,
česnek,
římský kmín mletý,
kardamom,
majoránka,
olej olivový
Komentáře (7)