Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s brokolicí a olomouckými tvarůžky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 540 kJ /
2 041 kcal
Bílkoviny88,59 g
Tuky103,53 g
Vláknina30,56 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 2,02 g
Sůl4,80 g
Sacharidy174,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí pro těsto zhotovíme na vále hladké těsto, které dáme na pár minut do chladu. Poté ho rozválíme na kulatou placku, kterou vyložíme máslem vymazanou kulatou formu o průměru cca 26 cm k bočním okrajům. Dno propícháme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na teplotu 200 °C předpéct po dobu 15 minut. Krok 2: Brokolici uvaříme ve slané vodě nebo v páře. Krok 3: Na pánvi s olejem osmahneme dozlatova na půlměsíčky nakrájenou cibuli, poté krátce tenké plátky česneku, přidáme brokolici, opepříme, případně ještě osolíme a vložíme do misky, kde všechno promícháme s nahrubo nastrouhanými tvarůžky.
Zalijeme rozkvedlaným vejcem, do kterého jsme zamíchali nastrouhaný sýr. Vložíme znovu do rozehřáté trouby a necháme zapéct.

Zveřejněno 17. 1. 2014

Poznámka autorky pipre

Já jsem dnes dělala na oběd jen pro sebe v minidortové formě ze čtvrtinové dávky (viz přidané foto). Místo hladké mouky jsem použila špaldovou a nahoře jsem nechala zapéct jen plátkem sýru. Ale protože manžel ochutnal a přestože brokolici nejí, s tvarůžky mu to chutnalo, tak jsem na večeři upekla jemu, ale z hladké mouky a ve větší formě :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zz8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To vypadá dobře… :-8 Ráda zkusím. :-)

Brokolicu v chladnicke mám a uz sa na tú dobrotu teším:-p:-))

Mám ráda jak brokolici, tak i tvarůžky...recept ukládám:-K

To bude dobrotisko ukrutánské :yes::yes::-K:-p

Pipre: Jani, jak vidím napsané tvarůžky, nemám skoro co řešit-je to paráda:-p Máš 11.:yes:

Hezky vyfoceno a líbí se mi tvůj recept i přes averzi k brokolici;-)

Zase další brokolice, skvělé, máme moc rádi:-p+:yes: pěkná, lákavá fotka:yes:

Nejen, že to krásně vypadá, ale musí to i krásně chutnat:yes:

No vida a už je to tu ve větším vydání:-D Super Jani:yes:

:yes::-KJani, hezký koláček.

Pěkný recept :-p:-p:yes:

To věřím, že mu chutnalo, vypadá to dobře :-p

Paráda :-D:yes:;-)

Tématické fráze:
koláč s tvarůžkami, brokolicový koláč bez mouky, brokolice se syrecky, slaný koláč s olomouckými tvarůžky, slaný koláč s tvarůžkami, slaný koláč z tvarůžků, brokolicový koláč, slaný koláč s brokolicí, rozehřáté olomoucké tvarůžky, maso s olomouckými tvarůžkami, brokolice s tvarůžkama, těstoviny s brokolicí a tvarůžkem, slany kolac z jogurtem a brokolice recepty, slany kolac z jogurtem a brokolice recepty, květák s tvarůžkami, slaný koláč, slany kolac s brokolici bez mouky, slaný koláč s rajčaty olomouckymi tvaruzky, zapečené maso s nivou a tvarůžkami, recepty z tvarůžek

Suroviny:
mouka hladká, máslo, jogurt bílý, sůl, prášek do pečiva, brokolice, cibule, sýr tvarůžky kulaté, česnek, vejce, sýr strouhaný, sůl, pepř, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu