Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mřížkový koláč s tvarohem a ovocem

Vláčný koláč s jemným tvarohem, šťavnatým ovocem a křehkým těstem. Moučník, který potěší chuťové pohárky a díky mřížce zároveň krásně vypadá. Ideální ke kávě i jako sladká tečka za nedělním obědem.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Burda

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + odpočinutí těsta

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 605 kJ /
5 642 kcal
Bílkoviny171,63 g
Tuky189,93 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 991 mg
Sodík 1,12 g
Sůl3,15 g
Sacharidy803,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto a dáme ho odpočinout do lednice alespoň na 30 minut. Krok 2: Mezitím připravíme náplň. Tvaroh vyšleháme s cukrem, žloutky a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléku. Krok 3: Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do tvarohové náplně spolu se špetkou soli. Krok 4: Z odpočatého těsta oddělíme asi 1/3. Větší část rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Na těsto rozetřeme náplň z tvarohu a zbylé těsto rozválíme, radýlkem nakrájíme na proužky a vytvoříme z nich na tvarohu mřížku. Mezi mřížky dáme ovoce nebo menší kopečky marmelády. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C, cca 30 minut.

TIP: Linecký mřížkový koláč s rybízovou marmeládou

Zveřejněno 9. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XYwl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XYwl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

pro Burda - uděluji zasloužený bodík:-*

píšu jak jsem slíbila,
koláč se povedl bezvadně a chutnal náááramně:-*
kluci mlaskali celé odpoledne, zbyl kousek na návštěvu /ta si odnesla recept na tvaroh - ten neměl chybu:yes:
tak moc děkuju a určitě se zase na těchto stránkách budu inspirovat:-)

dneska chci udělat svým klukům radost, tak jdu do toho - písnu jak chutnal a jestli se povedl:-8

Koláč je výborný, já jsem přidala na tvaroh rozvařená jablka ;-).Je vláčný doporučuji.Eva

nádherný koláčik ;-):-K

No vida ženy, všechno jde, když se chce - náhody neexistujou :-D. Koláč vypadá moc krásně, hned bych si dala. Recepis je taky dobrý:yes:

Tak to je teda náhoda. :-)) Děkuju za fotky, jsou krásné a doufám, že bude chutnat. :-K :-)

To je docela hezká náhoda...:-) Máma ho ráno upekla, já před chvílí nafotila a teď koukám, kam přidat fotky...;-):-D
Tak už je tam, Ivanko, máš...:-K Jen tím ovocem zdobíme až posléze...;-)

Tématické fráze:
linecký mřížkový koláč s tvarohem, linecký koláč s ovocem, linecký koláč s tvarohem a ovocem, mřížkový linecký tvarohový koláč, tvarohový mřížkový koláč, mřížkový bramborový koláč, mříškový koláč, hrníčkový mřížkový koláč, linecký koláč mřížkový s tvarohem, mřížkový tvarohovy kolac, mřížkový koláč tvarohový, bramborový mřížkový koláč, mřížkový ovocný koláč, mrizkovy koláč, tvarohový koláč s ovocem, ovocný mřížkový koláč, koláč s tvarohem a ovocem, mřížkový koláč s tvarohem a rybízem, mřizkovy tvarohový koláč s ovocem, mřiškový koláč s ovocem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera, žloutek, mléko, kypřící prášek do pečiva, tvaroh měkký, cukr krupice, žloutek, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, bílek, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu