Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 274 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,06 g |
Tuky | 0,11 g |
Vláknina | 5,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte práci jednodušší.Z nakrájených steaků vyřízněte případné krvavé skvrny. Opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami.
Krok 2: V mixéru smíchejte bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijte třetinu marinády a položte do ni steaky. Zbytek marinády nalijte na steaky. Dejte do lednice marinovat 1 až 2 hodiny. Během této doby steaky několikrát obraťte.
Krok 3: Připravte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Milovníci kouře mohou při grilování použít dřevěné lupínky k uzení ryb k vytvoření kouřového aroma. U dřevěného grilu vhodíte namočené a okapané lupínky přímo na rozžhavené uhlí. U plynového grilu použijete udící box (pokud je jím gril vybaven) nebo některý z našich udících boxů.
Krok 4: Až bude grilovací rošt horký, očistěte ho kartáčem a potřete olejem, aby se vám steaky nepřichytávali. Položte steaky na grilovací rošt a grilujte podle vaší chuti – středně propečené steaky budou hotové za 4-6 minut z každé strany. Vždy v polovině grilování z každé strany otočte steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování nechte steaky na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout a podávejte se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 22. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn0Y
Moje poznámka
Steak z tuňáka na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rn0Y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
tuňák na grilu,
tunak na grilu recept,
recept na steak z tuňáka,
tuňák na gril,
recept tuňák na grilu,
steak z tuňáka,
tuňak steak,
tunák na na grilu,
jak grilovat tunaka,
tuňákový steak na grilu,
jak připravit steak z tuňáka,
maso z tuňáka,
tuňák gril,
gril tunak,
tunák na grilování,
tunakove steaky na grilu,
filet z tunaka recept,
tunakovy steak,
maso z tuňáka příprava,
jak dlouho se griluje tuňák
Suroviny:
filet z tuňáka,
bazalka čerstvá,
česnek,
kůra citronová,
šťáva citronová,
ocet vinný,
olej olivový extra virgin,
sůl hrubozrnná,
pepř drcený
Komentáře (6)
Chcete-li dat citron do marinady, nenechavejte v ni rybu tak dlouho ulezet, staci 1/2 hod.