Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 744 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,40 g |
Tuky | 9,73 g |
Vláknina | 20,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 373,20 g |
Postup přípravy
Ten, kdo na pečení použije troubu, uloží bochníček kynout do vysypané ošatky klasicky, spojem nahoru. Po vykynutí ho opatrně, s oporou ruky vykulíme na plech, několikrát nařízneme a upečeme v předem rozpálené troubě (220°C/asi 40-50 min).
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
Moje poznámka
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 31 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 48 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
škvarkový chléb kváskový,
nejlepší recept na škvarkový chleba,
škvarkový kváskový chléb,
kváskový chléb v remosce,
kváskový chleba pečený v troubě,
škvarkovy chleba,
pečení chleba v remosce,
chleba se škvarkama,
škvarkový chleba z kvásku,
skvarkovy chleba z kvasu recept,
škvarkový chléba z trouby,
co s překynutým těstem,
škvarky do mražáku,
škvarkový chléb z kvasku,
kváskový škvarkový chleba,
kváskový chleba v remosce,
kváskový škvarkový chléb,
kváskový chléb,
chleba z remosky,
škvarkový chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený,
škvarky
Komentáře (21)
Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku
jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát
Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat.
vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?