Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2014 10:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 744 kJ / 1 851 kcal
Bílkoviny57,40 g
Tuky9,73 g
Vláknina20,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy373,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Časy kynutí těsta jsou spíše orientační, dost záleží na kvalitě použitého kvásku nebo teplotě prostředí, ve které těsto kyne.

Chleba v remosce díky naříznutí praskl jen trochu, zato se snažil svrchu téměř spálit - mám remosku novou, která, pokud je to vůbec možné, peče více než ta stará - na pečení chlebů nebo mazanců tak budu muset vytáhnout znovu tu moji "stařenku"

Celkově byl ale chlebík lehounký, s pravidelnými dírkami, pórovitou střídkou a nahořklou kůrkou, voňavý po škvarcích, které mu na řezu dělaly barevná očka......manžel si ho vzal do práce na svačinu suchý - prý byl výborný i tak, ale stejně ho maličko podezřívám, že na udivené pohledy kolegů (SUCHÝ chleba???) určitě prohodil něco o tom, že mu žena víc nedopřeje....

Tento a další recepty najdete u mně na http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

29. 1. 2014 08:33

adamos: nevím, jestli máš nějaké zkušenosti...něco o kvásku načteno atd.:-)
Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku ;-)

adamos

28. 1. 2014 10:46

Přeji dobrého dne a mám dotaz : jak si udělat doma kvásek ?dík za radu:-?:-?:-

maiva

24. 1. 2014 17:53

Zase inovace:-O:-Ocathleen máš skvělé nápady:-p+:yes:

jarka skrobakova

24. 1. 2014 16:21

:yes::yes: Super chlebík :yes::yes::-K

cathleen

24. 1. 2014 08:38

:-) jsem moc ráda, že se chleba líbí. Kdo můžete a trošku se vám chce, vyzkoušejte :-)) je to paráda.

jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát :-) A že se chleba na plechu roztéká? Není to překynutým těstem?

cathleen

24. 1. 2014 08:34

Danca: mrkni na tohle http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/.... Ani tohle bys nezkusila? Je to s téměř 100% výsledkem ;-):yes:

cathleen

24. 1. 2014 08:09

Irrena: určitě jde i bez škvarků. Taky jíme nejraději chleby ochucené jen kmínem, ale při pohledu na čwerstvé škvarky jsem neodolala :-8

Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat. ;-) V drtivé většině víčka chytnou a po otevření jsou škvarky jako čerstvě vyškvařené. Sníme je pak do měsíce, dvou, aby se náhodou nezkazily.

cathleen

24. 1. 2014 07:55

AniCiz::-D:-D Aničko, to je ta šikovná stěrka - rozklikni si a uvidíš;-)

AniCiz

24. 1. 2014 07:48

:yes:kráása..určitě se pokusím.A co je to na předposledním obrázku?
vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?
:-K:-K:-K:-K

jv

24. 1. 2014 04:46

taky ho delam a je moc dobry - tedy bez skvarku. Jen na plechu se vetsinou roztece. Lepsi je nejaka zapekaci miska - ale vyssi, protoze jinak se vrchni kurka zacne palit a spodek je nedodelany. Jinak ja to delam v titanovem hrnci. A co se tyce kvasku, existuje kvaskova mapa: cuketka.cz/kvasek/kvasek.html. Ostatni kvasek za nejakou drobnost (kyticku, atd) radi namnozi. Taky jsem slysela, ze kdyz se pak kvasek rozjede, je dobre si dat trochu do mrazaku pro pripad kriseni v budoucnu... je totiz nutne se o nej dobre starat a kazde 2-3 dny ho zivit, tj. odebrat trochu, pridat mouku a vodu a nechat zas vyrust. A obcas to proste nevyjde :o)

Patricie

23. 1. 2014 19:04

:-KKrásný chleba:yes::yes:

Danca

23. 1. 2014 17:12

Hm, na domácí kvásek si pořád netroufám...:-//. Ten chleba ale vypadá luxusně:yes::-p

Veronika.Hrozna

23. 1. 2014 14:40

Jitkas: Škvarky do mrazáku nedávej.Stratí vuni a také chuť ! Když rozmrznou tak jsou gumenný jako ti medvidci, nebo jak se ty gumové bombony jemnují. Zbylé škvarky nech na stole,přines čerstvý chléb a chvilku počkej.Oni se ztratí.:-D

Anna Kocikova

23. 1. 2014 13:21

Také by mě tento krásně vypadající chlebík postačil jen tak,bez ničeho,mňamky:-p:yes::-K

Bibinka

23. 1. 2014 13:18

Ivi, to je krásný chlebík, ten by mi moc chutnal:-p máš 5.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkový chléb kváskový nejlepší recept na škvarkový chleba škvarkový kváskový chléb kváskový chléb v remosce kváskový chleba pečený v troubě škvarkovy chleba pečení chleba v remosce chleba se škvarkama škvarkový chleba z kvásku skvarkovy chleba z kvasu recept škvarkový chléba z trouby co s překynutým těstem škvarky do mražáku škvarkový chléb z kvasku kváskový škvarkový chleba kváskový chleba v remosce kváskový škvarkový chléb kváskový chléb chleba z remosky škvarkový chléb

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, kmín drcený, škvarky

TopRecepty.cz

Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xw0o