Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2014 11:32

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 744 kJ / 1 851 kcal
Bílkoviny57,40 g
Tuky9,73 g
Vláknina20,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy373,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Časy kynutí těsta jsou spíše orientační, dost záleží na kvalitě použitého kvásku nebo teplotě prostředí, ve které těsto kyne.

Chleba v remosce díky naříznutí praskl jen trochu, zato se snažil svrchu téměř spálit - mám remosku novou, která, pokud je to vůbec možné, peče více než ta stará - na pečení chlebů nebo mazanců tak budu muset vytáhnout znovu tu moji "stařenku"

Celkově byl ale chlebík lehounký, s pravidelnými dírkami, pórovitou střídkou a nahořklou kůrkou, voňavý po škvarcích, které mu na řezu dělaly barevná očka......manžel si ho vzal do práce na svačinu suchý - prý byl výborný i tak, ale stejně ho maličko podezřívám, že na udivené pohledy kolegů (SUCHÝ chleba???) určitě prohodil něco o tom, že mu žena víc nedopřeje....

Tento a další recepty najdete u mně na http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

29. 1. 2014 09:33

adamos: nevím, jestli máš nějaké zkušenosti...něco o kvásku načteno atd.:-)
Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku ;-)

adamos

28. 1. 2014 11:46

Přeji dobrého dne a mám dotaz : jak si udělat doma kvásek ?dík za radu:-?:-?:-

maiva maiva

24. 1. 2014 18:53

Zase inovace:-O:-Ocathleen máš skvělé nápady:-p+:yes:

jarka skrobakova

24. 1. 2014 17:21

:yes::yes: Super chlebík :yes::yes::-K

cathleen cathleen

24. 1. 2014 09:38

:-) jsem moc ráda, že se chleba líbí. Kdo můžete a trošku se vám chce, vyzkoušejte :-)) je to paráda.

jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát :-) A že se chleba na plechu roztéká? Není to překynutým těstem?

cathleen cathleen

24. 1. 2014 09:34

Danca: mrkni na tohle http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/.... Ani tohle bys nezkusila? Je to s téměř 100% výsledkem ;-):yes:

cathleen cathleen

24. 1. 2014 09:09

Irrena: určitě jde i bez škvarků. Taky jíme nejraději chleby ochucené jen kmínem, ale při pohledu na čwerstvé škvarky jsem neodolala :-8

Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat. ;-) V drtivé většině víčka chytnou a po otevření jsou škvarky jako čerstvě vyškvařené. Sníme je pak do měsíce, dvou, aby se náhodou nezkazily.

cathleen cathleen

24. 1. 2014 08:55

AniCiz::-D:-D Aničko, to je ta šikovná stěrka - rozklikni si a uvidíš;-)

AniCiz

24. 1. 2014 08:48

:yes:kráása..určitě se pokusím.A co je to na předposledním obrázku?
vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?
:-K:-K:-K:-K

jv

24. 1. 2014 05:46

taky ho delam a je moc dobry - tedy bez skvarku. Jen na plechu se vetsinou roztece. Lepsi je nejaka zapekaci miska - ale vyssi, protoze jinak se vrchni kurka zacne palit a spodek je nedodelany. Jinak ja to delam v titanovem hrnci. A co se tyce kvasku, existuje kvaskova mapa: cuketka.cz/kvasek/kvasek.html. Ostatni kvasek za nejakou drobnost (kyticku, atd) radi namnozi. Taky jsem slysela, ze kdyz se pak kvasek rozjede, je dobre si dat trochu do mrazaku pro pripad kriseni v budoucnu... je totiz nutne se o nej dobre starat a kazde 2-3 dny ho zivit, tj. odebrat trochu, pridat mouku a vodu a nechat zas vyrust. A obcas to proste nevyjde :o)

Patricie

23. 1. 2014 20:04

:-KKrásný chleba:yes::yes:

Danca Danca

23. 1. 2014 18:12

Hm, na domácí kvásek si pořád netroufám...:-//. Ten chleba ale vypadá luxusně:yes::-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 1. 2014 15:40

Jitkas: Škvarky do mrazáku nedávej.Stratí vuni a také chuť ! Když rozmrznou tak jsou gumenný jako ti medvidci, nebo jak se ty gumové bombony jemnují. Zbylé škvarky nech na stole,přines čerstvý chléb a chvilku počkej.Oni se ztratí.:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 1. 2014 14:21

Také by mě tento krásně vypadající chlebík postačil jen tak,bez ničeho,mňamky:-p:yes::-K

Bibinka Bibinka

23. 1. 2014 14:18

Ivi, to je krásný chlebík, ten by mi moc chutnal:-p máš 5.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkový chléb kváskový nejlepší recept na škvarkový chleba škvarkový kváskový chléb kváskový chléb v remosce kváskový chleba pečený v troubě škvarkovy chleba pečení chleba v remosce chleba se škvarkama škvarkový chleba z kvásku skvarkovy chleba z kvasu recept škvarkový chléba z trouby co s překynutým těstem škvarky do mražáku škvarkový chléb z kvasku kváskový škvarkový chleba kváskový chleba v remosce kváskový škvarkový chléb kváskový chléb chleba z remosky škvarkový chléb

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, kmín drcený, škvarky

TopRecepty.cz

Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xw0o