Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 744 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,40 g |
Tuky | 9,73 g |
Vláknina | 20,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 373,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Časy kynutí těsta jsou spíše orientační, dost záleží na kvalitě použitého kvásku nebo teplotě prostředí, ve které těsto kyne.
Chleba v remosce díky naříznutí praskl jen trochu, zato se snažil svrchu téměř spálit - mám remosku novou, která, pokud je to vůbec možné, peče více než ta stará - na pečení chlebů nebo mazanců tak budu muset vytáhnout znovu tu moji "stařenku"
Celkově byl ale chlebík lehounký, s pravidelnými dírkami, pórovitou střídkou a nahořklou kůrkou, voňavý po škvarcích, které mu na řezu dělaly barevná očka......manžel si ho vzal do práce na svačinu suchý - prý byl výborný i tak, ale stejně ho maličko podezřívám, že na udivené pohledy kolegů (SUCHÝ chleba???) určitě prohodil něco o tom, že mu žena víc nedopřeje....
Tento a další recepty najdete u mně na http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2014 08:33

Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku

28. 1. 2014 10:46


24. 1. 2014 17:53




24. 1. 2014 16:21





24. 1. 2014 08:38


jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát

24. 1. 2014 08:34


24. 1. 2014 08:09

Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat.

24. 1. 2014 07:55



24. 1. 2014 07:48

vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?




24. 1. 2014 04:46
23. 1. 2014 19:04



23. 1. 2014 17:12



23. 1. 2014 14:40

23. 1. 2014 13:21



23. 1. 2014 13:18


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čokoládové preclíky
Přidáno před 3 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 4 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 11 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Candát se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 28. 11. 2023 10:47
Právě bylo uvařeno:
Vydatná zelňačka
michalnemy uvařila před 46 minutami
Kakaovo ořechové pracny
Kacaaba uvařila před 2 hodinami
Jednoduché domácí housky
Katy812009 uvařila před 4 hodinami
Královské žampiony
Blanka5 uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
HanaTrk uvařila před 4 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kike Ciperka uvařila před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Hrníčkové perníčky
kokdaj uvařila před 9 hodinami
Zakysané lívanečky
Milahu uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: škvarkový chléb kváskový nejlepší recept na škvarkový chleba škvarkový kváskový chléb kváskový chléb v remosce kváskový chleba pečený v troubě škvarkovy chleba pečení chleba v remosce chleba se škvarkama škvarkový chleba z kvásku skvarkovy chleba z kvasu recept škvarkový chléba z trouby co s překynutým těstem škvarky do mražáku škvarkový chléb z kvasku kváskový škvarkový chleba kváskový chleba v remosce kváskový škvarkový chléb kváskový chléb chleba z remosky škvarkový chléb
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, kmín drcený, škvarky
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
18 názorů