Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 858 kJ / 922 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 100,50 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky 1 x 1 cm, smícháme si zvlášť olej s kari kořením a přilijeme k balk. sýru, poté promícháme.
Krok 2: Dále si nakrájíme nakládanou kapii, olivy na kolečka, chilli papričku a též přimícháme k základu salátu.
Krok 3: Chilli papričky si dejte dle svého uvážení, přeci jen každý má jiný druh chilli papričky a každý má rád jinak pálivé.
Zveřejněno 31. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMN4
Moje poznámka
Španělský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMN4
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
salát chilli papričky,
španělskýsalát,
španělský salát s pomerančem,
ensalada rusa recept,
španělský ruský salát,
ensalada rusa recepty,
špaňalske ptačky,
ruský šalat česky,
španělský salaát,
španielsky.ptaček,
špaňalský ptáčky,
špaňalský salát,
recept na salát z balk.sýra,
španělský salát s pomeranči,
španělský salát s pomeranči,
spanelsky zelny salat,
dobry spanelsky salat,
španělský ptáček-proc se jmenuje spanelsky,
španělský salát dietní,
španělský salat s balkanským sýrem
Suroviny:
sýr balkánský,
kukuřice sterilovaná,
olivy,
kapie sterilovaná,
chilli paprika čerstvá,
olej rostlinný,
koření kari,
sůl
Komentáře (13)
spagetka: Tak chcete ty pokrmy jíst,nebo s nima konverzovat
Španělský ptáček dostal tento názov, pretože ho na pražský kráľovský dvor priniesol španielsky kuchár. V Španielsku sa nazýva Rollito de carne relleno, čo asi pre česky (a nemecky) hovoriacich nebolo celkom jednoduché vysloviť a zapamätať. Prečo ptáček? Údajne kuchár bol typický španielsky srandista a výsledný tvar mu niečo pripomínal...
Ruské vajce dostalo názov vďaka pobytom ruských šľachticov na talianskom pobreží počas tvrdej ruskej zimy. Žiadal sa im majonézový šalát, tak typický v ruskej kuchyni (Salat olivie - nie Olivier ako sa často mýlne v receptoch nazýva). V Taliansku (a tiež v Španielsku) sa nazýva Insalata russa alebo Ensalada rusa. Vajce bolo pridané neskôr a keďže je v ňom majonézový (ruský) šalát, niekto ho nazval Ruské vajce.
Samozrejme tomuto "vysvetleniu" nemusíte veriť.