Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PavlinaK.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vše nakrájet na kolečka. Maso naložit do oleje, gril.koření a česnek. Potraviny skládáme do mísy nebo pekáče. Pěkně proložit aby se chutě nesákly. Krok 2: Brambory můžete vařit zvlášť. Každé patro pokapat kečupem, brambory osolit a navrch položit
2 plátky másla na zjemnění a trochu vody. Krok 3: Množství nepíšu, dejte tolik kolik máte rádi. Peču na 180°C asi 60 minut do změknutí masa a brambor.

Zveřejněno 2. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p7N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0p7N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám už mnoho let, je to dobrota a jednoduchá na přípravu, přidávám tam i kuřecí maso, uzené, žampiony, nastrouhaný eidam, říkejme tomu zbytky z lednice :-) koření dle chuti, já si dám špetku tymiánu, kmín a trochu hořčice - to je na každého chuti. S dovolením přikládám pár fotek a autorko Pavlina K. nenechte si nikým zkazit náladu, máte to krásné a určitě chutné:-K:yes: jen ty brambory vařím zvlášť, protože už mi do mísy nevlezou:-D:-D:-D

Eja57: My jsme sami s manželem, popereme se o to sami:-D:-D:-D:-D:-D

Libulka: Děkuji. Já dělám spolu, aby brambory nasákly šťávičku :-8:-8

Myslím, že tyto žabomyší války jsou zbytečné, každá oblast má pro stejné jídlo různé názvy a vždy je to výborné. Já jsem ráda, že se dovím, jak se to dělá jinde a že se třeba ražniči nechá udělat v zapékací míse a nemusí být na špejli. Jinak tato diskuse mi připadá jak někdy v prostřeno, kdo neumí vařit, tak se přihlásí a kritizuje,

PavlinaK.: U nás doma to dělám podobně, a je to dobré, jen příště zkus přidat fotečku hotového jídla - upečeného:yes::-D

Vidím, že tu máme pár velkých odborníků. Je mi z vás opravdu smutno :-((
Známé pořekadlo tvrdí „Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči.“
Tyto stránky jsou od toho aby si lidé mohli předávat nové i staré recepty. Začátečníci se naučili vařit apod. Nejdůležitější je, jak jídlo chutná.
Každý kraj naší republiky stejné jídlo nazývá jinak. Já v tom tedy nikdy neviděla žádný problém.
Starému dobrému bramboráku se říká v Pha, ale i jinde. V naší rodině se mu vždy říkalo "cmuna nebo kocour". Někdo ho dělá jen z brambor, někdo do něj přidá salám, uzené, slaninu, nivu apod. Někdo si k němu dává kyselé zelí, zak. smetanu atd. Pořád je to ale BRAMBORÁK ... jiný kraj, jiný mrav. :-p
Děkuji všem co mi pokazili můj recept :no: .

Casino s tím věčným poučováním a opravováním už to někdy vážně přeháníš. Tohle není profi web. Jestli máš potřebu někomu sugerovat, že vaření rozumíš úplně nejlíp ze všech, tohle není správná cesta :-//

Jitkas:
Jj, dyť vím..., ale nedokážu to spolknout:-//:-))
Ono asi, než Jahody s balzamikem, Řepa se sýrem či Ananans s bazalkou vypadá světověji (světáčtěji?) to nazvat carpaccio:-// (BTW Ananasové carpaccio na TOP zatím absentuje:-D
G. Cipriani už patrně "nestihl", že už i Napolitáni!!! cpou na svou pizzu hranolky! Protože, ač B. Hrabala asi nepotkal, tak by použil jeho: "potomstvo zlé, blbé a zločinné":-)):-)):-))
No jo, no..., c'est la vie ;-(:-//:-))

casino: Nevim, zda pan Cipriani je spokojeny ci ne, ale i zde v Italii, cokoli nakrajene na tenke platky(maso, ryby, zelenina - varena ci cerstva i ovoce), se jmenuje carpaccio. Neni restaurace, kde by Vam nenabidli carpaccio z cehokoli (nekde i z cervene repy). Slovo carpaccio zmenilo vyznam. Drive se psalo v uvozovkach napr. -"Carpaccio" di barbabietole, dnes uz ne.

hosta:Čoveče, tak nevím, jestli bychom se bez všech těch skvělých orginálních surovin doma obešli a ještě se dobře najedli;-):-D

casino: Ááá, náš kulinářský guru nás zas musel umravnit, ještě že tě chlapče máme:-D:-D Tobě to pomazánkové máslo stále nedá spát?;-) Tvoje starosti o čistotu receptů na ražniči, tiramisu a carpaccio ti nezávidím, je to náročný:-D:-D:-D

Tady je legrace:-))
Je to bída, když „Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce.“ :-//
Řešíte tu název a že „S rožněm se musí otáčet.“
Ale že G. Cipriani asi dělá v rakvi veletoče když vidí, jak lidi zpotvořili jeho recept a každý tydýt dá třeba nakrájené řepě název carpaccio, je vám šumák:-))
A to ještě můžeme být rádi, že Italům nic neříká naše Pomazánkové máslo! Jinak by nám Tiramisu z něho omlátili o hlavu:-S

Anna Kocikova:Myslím si to samé Drahuško.Je tu x stejných receptů a název se řeší jen tu.


PavlinaK.:Přidávám bod, dělávám velmi podobně:yes:.Maso, uzeninu a cibuli nakrájím, okořením, zakápnu olejem a dám přes noc do chladu uležet.Druhý den upeču a chvíli před koncem přidám zelené papriky a rajčata.

PavlinaK.:Doufám,že nebude nikomu vadit,když se vrátím k uvedenému receptu;-):-D
Pavli,moc hezky jsi to připravila:-p:yes::-K
Dělávám také podobně(podle surovin v domácnosti)Chutě se krásně propojí a je to príma bašta z jednoho pekáčku:yes:

Mimo recept-v podobných je přidané"Ražniči na plechu",které má 30bodů a žádný negativní komentář ohledně názvu,nebo přidaných brambor.Jsem tady zaregistrovaná skoro 4roky a sama vidím,že je tady dvojí metr:-//:no:http://www.toprecepty.cz/recept/14647-raznici-na-p...

Já jsem se zase setkala i v restauracích s pojmem ražniči ve smyslu slabých plátků kuřecího nebo vepřového masa připravovaných na grilu;-)

Rožeň je zařízení různé velikosti, na který se navléká, či napichuje maso od plátků až třeba po kuře, či sele. a opéká nad zdrojem tepla. S rožněm se musí otáčet.

Tématické fráze:
ražniči bez napichování, jak naložit maso na ražniči, co je ražniči, ražniči s bramborem, ražničí, jak udelat raznici, zapečené brambory, ražničí na grilu, ražniči plátky, naložení masa na ražniči, ražniči na plechu, královské ražniči, špíz bez napichování, raznici z brambor, raznici v troube, zapekane raznici, jak se dela raznici, naložit ražničí, řeč. na ražniči, ražniči na rožni

Suroviny:
maso vepřové, salám točený, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, slanina, brambory, česnek, kečup sladký, máslo, koření grilovací, olej, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu