Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dort s mandlemi a krémem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 327 kJ /
3 663 kcal
Bílkoviny112,34 g
Tuky152,56 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 928 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy367,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše si připravíme - nastrouháme očištěnou mrkev najemno, pokud nemáme kupované mleté madle, spaříme je, oloupeme a umeleme, nastrouháme nahrubo piškoty a vejce pečlivě rozdělíme na žloutky a bílky. Pokud máte velká vejce, stačí vám jich jen 6. Krok 2: Dortovou formu na dně vyložíme papírem na pečení, stěny vymažeme tukem. Krok 3: Troubu předehřejeme na 150°C. Krok 4: Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky, cukr, kůru a šťávu z citronu vyšleháme do husté pěny, vmícháme mrkev, piškoty s mandlemi, rum a postupně sníh z bílků. Sníh jen lehce zabalíme do těsta, aby nespadl, protože jiné kypřidlo tam není. Krok 5: Těsto přendáme do formy a pečeme v mírné troubě asi hodinu. Krok 6: Upečený korpus (vyzkoušíme špejlí) opatrně vyjmeme z formy a necháme zchladnout. Krok 7: Mascarpone, tvaroh, cukr a vanilku vyšleháme na krém, potřeme dortík a posypeme praženými mandlemi a strouhanou kůrou.

Zveřejněno 8. 2. 2014

Poznámka autorky zizala

Zdroj: korpus Helena Rytířová - Nedělní menu, krém - lednička :)

Dortík je vláčný, nepřeslazený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rlM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rlM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásné a ještě zdravé:-pto je kombinace+:yes: moc pěkné

;-):-p to si Jarko uložím, ten krém i dortík vypadá bezvadně, škoda, že není vidět celý dortík ;-):yes:

Vypadá nádherně :yes::yes::-K

:-) Ještě jednou děkuji všem za milé komentáře :-K

Veronika 8. 2. 2014 13:30
vypadá skvěle :yes:

Paradni dortik, ty drcene piskoty v teste jsou zajimave a krem tez, verim, ze bude hodne moc dobry.

Moc krásný a zas úplně jiný dortík:yes:

Dortík se mi líbí. Mrkvové piškotové těsto už jsem dělala, ikdyž jiné a chutnalo mi. Toto vypadá ale mnohem lepší:yes:+8

Tanicka: To bohužel nemám, ale pokud to pomůže - v Itálii se hodně používají amaretti, mandlové pusinky, ty jsou bez mouky. O celkové chuti nepochybuju, bude pasovat, jen neodhadnu, zda se nezmění konzistence těsta a taky pak vyjde dortík dráž. Amaretti mám na svých stránkách, mrkni ;-)

Děkuju za milé komentáře :-K

Jednou jsem dort z mrkve dělala, ale vůbec mi nechutnal - tohle ovšem vypadá tak skvostně, že bych tomu dala i druhý pokus :-p Tehdy jsem nedávala mouku a ráda bych se jí vyhnula - koukám, že zde jsou ty piškoty.. nemáte to, čistě náhodou, vyzkoušené i bez nich? Děkuji:yes:

Žižu, vyzerá skvostne! :yes:

yanull: Určitě, v původním receptu právě citronová poleva byla ;-) Krém jsem si dosadila, potřebovala jsem zpracovat mascarpone.

Též se mi dortík líbí, jen přemýšlím, zda bych místo krému, mohla na něj dát někdy také citronovou polevu. :-p +2:-K:yes:

Zdravý a dobrý zároveň, to se hodí:yes:

Tématické fráze:
mrkvový dort bez mouky, mrkvovy dort, mrkvový dort s mascarpone, zdravý mrkvový koláč s mandlemi, mrkvový dort s krémem, dort s mandlemi, mrkvovy piskot, mrkvový dort s krémem z mascarpone, zdravý mrkvový dort, recept na mrkvový dort s mascarpone, mrkvový koláč s mandlemi, mrkvovo mandlovy dorty, mrkvovy dort z mandlove mouky, mrkvový koláč s mascarpone, mrkvový dort s madlemi, mrkvový piškotový dort, mrkový piškotový dort, dorty recepty, vse co mam rada mrkvovy dort s ořechy, mrkvovy mandlovy dort

Suroviny:
mrkev strouhaná, mandle mleté, piškoty, žloutek, cukr hnědý, citron, rum, bílek, sůl, tvaroh plnotučný, mascarpone, cukr moučkový, vanilka mletá, mandle plátkové, olej, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu