Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 968 kJ / 1 187 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,08 g | 
| Tuky | 33,68 g | 
| Vláknina | 3,00 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 304 mg | 
| Sůl | 0,63 g | 
| Sacharidy | 191,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a vanilkou. Z bílků šleháme sníh, když zbělají, zašleháme do nich cukr se škrobem a vanilkou.
	Krok 2: Sníh musí být tak ušlehaný, že tvoří špičky, které nemění tvar. Část sněhu přendáme do misky a vmícháme do něj opatrně směs čokolády a prosátého kakaa. Pak tuto směs přidáme k čistému sněhu a lehce promícháme, aby vzniklo mramorování.
	Krok 3: Na plech vyložený papírem na pečení lžící sázíme mramorovaný sníh do tvaru kruhu. Lehce poprášíme kakaem a pečeme (spíš sušíme) hodinu. Pokud máte horkovzduch, po vložení maxipusy snižte teplotu na 100°C a pečete horkovzduchem 30-45 minut.
	Krok 4: Další hodinu dezert chladne v troubě s otevřenými dvířky. Dezert je po ozdobení určen k rychlé spotřebě.
Zveřejněno 17. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Čokoládová maxipusa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r544
Moje poznámka
					
				
Čokoládová maxipusa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r544
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 9 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cokoladova pavlova, 
						
						
							recept na čokoládovou pavlova recept, 
						
						
							čokoládové mramorování, 
						
						
							pavlova s čokoládovou pěnou, 
						
						
							dort pavlova a horkovzduch, 
						
						
							tak se tvoří mramorování moučníky, 
						
						
							tncz nova recepty gulaš do trouby, 
						
						
							recept na čokoládové mlsoty, 
						
						
							recepty pavlova levně
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							škrob, 
						
						
							ocet vinný bílý, 
						
						
							čokoláda tmavá, 
						
						
							kakao, 
						
						
							vanilka mletá, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							jahody, 
						
						
							maliny
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (10)
Děkuji všem za milé komentáře