Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Moje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 17 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 17 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 1 hodinou
Švestková povidla
ctomala před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 3 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Tématické fráze:
tatarák recept,
tatarák,
příprava tataráku,
recept na tatarák,
tatarák pohlreich,
tatarák recept pohlreich,
recept tatarak,
tatarák z mleteho masa,
příprava tataráku recept,
příprava tatarského bifteku,
tatarak z prave svickove recept,
recepty tatarák,
jak udelat tatarak,
jak se dělá tatarák,
tatarak priprava,
tatarský,
tatrský biftek,
jak připravit tatarák,
recepty na tatarak,
biftek recept
Suroviny:
svíčková hovězí,
olej,
žloutek,
cibule bílá,
hořčice,
kečup sladký,
pepř bílý,
sůl,
topinka,
olej,
topinka
Komentáře (93)
Dobrý odkaz
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...
Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne
Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.
KROKODÝL:
TAM o KEČUPU ani SLOVO
Ale když nechceš masíčko,udělej si tatarák z paštiky je to dobré a není to syrové ! Když chceš recept, tak si napiš!
pokud ho zamrazíme při – 15 0C po dobu minimálně
20 dnů (předepsaný postup v USA).
www.solen.cz/pdfs/int/2002/09/08.pdf
syrové maso je z hlediska parazitóz bezpečné,
pokud ho zamrazíme při – 15 0C po dobu minimálně
20 dnů (předepsaný postup v USA).
A tataráčik je proste tataráčik...
Ja konzumujem tatarák od strednej školy, a mám ho veľmi rada
Mimochodom, nakaziť pásomnicou sa dá aj inak, ako zjedením surového mäsa.
Pásomníc je niekoľko druhov a medzihostiteľom nemusí byť len hovädzí dobytok. Môže to byť aj ošípaná, a koľko z nás ochutnáva surové mäso pri príprave fašírok ? Môže to byť aj ryba, môže to byť dokonca aj pes alebo mačka a pri nedostatočnej hygiene spapáme vajíčka jedna radosť.
Tak nechajme parazity a venujme sa vareniu
Základním preventivním opatřením tasemnicové infekce je dostatečná tepelná úprava masa mezihostitelů,tj.prasat, krav, ryb a krabů.
Jinak nemám nic proti tataráku, komu chutná,ať si dá. Mne nijak neoslovil,ale syn se snachou ho milují.
http://www.lekari-online.cz/infekcni-lekarstvi/zak...
http://nemoci.vitalion.cz/tasemnice/
Ale myslím, že je to každého věc jak co komu chutná a to samé bych mohla napsat o plno jídel u vás v prestižní restauraci odkud pochází jejeich původ a co se tam dává. Pokud někdo má rád maso - sůl - ať si ho takto dává, já sem dávám recept co máme rádi my.
A asi som konzervatívna, jedla som aj z lososa, ale neuchvátil ma.
Už tridsať rokov pravidelne na Silvestra u nás tatarák MUSÍ byť. Ja ho ale zamiešam už skoro poobede, som presvedčená, že sa chute lepšie spoja. (Napriek tomu, že sa všade servíruje extra mäso a ostatné zložky vedľa a každý si "mixuje" podľa seba...)